Weather Icon

Ο Διοικητής των Κεντρικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ (CENTCOM) συζητά με Κούρδους αξιωματούχους για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ISIS

Ο Διοικητής των Κεντρικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ (CENTCOM) συζητά με Κούρδους αξιωματούχους για στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του ISIS

Toυ Qamishli – Kamal Sheikho

Ο Διοικητής των Κεντρικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ (CENTCOM), στρατηγός Κένεθ Μακένζι, συζήτησε με τον διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Αμπντί, την έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των κυττάρων του ISIS στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Αμπντί ανακοίνωσε ότι διερεύνησε με τον Μακένζι κοινά ζητήματα, συγκεκριμένα την καταπολέμηση του ISIS, την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.

Ο Κούρδος ηγέτης χαιρέτισε τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εδραίωση της σταθερότητας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Αμπντί συναντήθηκε με τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, υποστράτηγο Αλεξάντερ Τσάικο. Συζήτησαν για τον αυξανόμενο συντονισμό μεταξύ τους καθώς και την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και την πρόσφατη τουρκική κλιμάκωση-απειλή κατά της βορειοανατολικής Συρίας.

Τον Ιούνιο, οι SDF συνέλαβαν 110 τρομοκράτες του ISIS κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της εκστρατείας “αποτροπής της τρομοκρατίας” κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Ο Αμπντί συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Raqqa και αρχηγών φυλών. Συζήτησαν για τις αυξημένες δραστηριότητες του ISIS μετά τις τουρκικές επιθέσεις στις περιοχές Ρας αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ.

Οι κουρδικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν σύντομα ”εκστρατεία ασφαλείας” κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια ύπαιθρο της Deir Ezzour για να κυνηγήσουν τρομοκράτες του ISIS, να τερματίσουν την απειλή  και να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή, αποκάλυψε ο Abdi.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Αυτόνομης Διοίκησης για τη Βόρεια και Ανατολική Συρία Badran Jia Kurd επεσήμανε ότι οι εξαιρετικές οικονομικές καταστάσεις έχουν επηρεάσει τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ τόνισε ότι η διοίκηση εργάζεται για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των νέων νόμων που εφαρμόστηκαν στην περιοχή. Πρόσθεσε επίσης πως θα καταπολεμήσει τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού και την παγκόσμια τρομοκρατία σε διάφορα επίπεδα.

Κούρδος αξιωματούχος κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι έκοψε την παροχή πόσιμου νερού του Χασακέχ και κατέλαβε τα ύδατα του ποταμού Ευφράτη με κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών νόμων. Προειδοποίησε λέγοντας πως αυτό οδήγησε σε σημαντική πτώση της στάθμης του νερού των φραγμάτων, η οποία επηρέασε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, πόσιμου νερού και άρδευσης.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: english.aawsat.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube