REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 2 Ιουλίου 2020

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στο American Hellenic Institute Foundation… “ατύχημα” με Τουρκία

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στο American Hellenic Institute Foundation… “ατύχημα” με Τουρκία

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε Webinar του American Hellenic Institute Foundation (AHIF), για ζητήματα που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις, στην Εθνική Αμυντική Πολιτική, στις Διεθνείς Υποχρεώσεις, καθώς και στις Στρατιωτικές Συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Η εν λόγω δράση οργανώθηκε από το AHIF διαδικτυακά αντί της φυσικής του παρουσίας στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του ΑΗΙF κ. Νικ Λαριγκάκη (Nick Larigakis), για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Τόνισε τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου τόσο για τους διεθνείς δρώντες (ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση) όσο και για την Ελλάδα, επισήμανε την καθημερινή, παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, σημειώνοντας το γενικότερο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και τις σοβαρές συνέπειες που θα επέφερε κάτι τέτοιο, και αναφέρθηκε στην πρόσφατη κλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και στο Αιγαίο, ως συνέπεια της εργαλειοποίησης του φαινομένου από τουρκικής πλευράς.

Επίσης υπογράμμισε τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη της Ελλάδος στα διμερή/τριμερή/πολυμερή σχήματα συνεργασίας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (όπως Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ισραήλ, Κύπρο), επεσήμανε τη σημασία του Ελληνο – Αμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου, ως προς την περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών, στο πλαίσιο της υπογραφής και επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defence Cooperation Agreement, MDCA), και απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων στο Webinar.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube