REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί 2 Ιουλίου 2020

Ντεμπούτο για το νέο φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (ΦΩΤΟ)

Ντεμπούτο για το νέο φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (ΦΩΤΟ)

Δοκιμαστικό πλου για το ένα από τα 10 “υπερόπλα” του Λιμενικού Σώματος, το υπερσύγχρονο φουσκωτό σκάφος RAFNAR 1100 Cabin Bulletproof.

Πλήρως εξοπλισμένο με αλεξίσφαιρη προστασία, ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογίας και δίδυμο Merc450R. Στα 5BF με 50 κόμβους, 8 pax crew και 900 lt. καύσιμα με αξιοσημείωτη άνεση και ασφάλεια!

Τα 10 ταχύπλοα σκάφη Rafnar 1100 Cabin Bulletproof  υπενθυμίζουμε είναι δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού,  μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ένωσις», προς το Λιμενικό Σώμα για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Τα νέα σκάφη του λιμενικού

Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων.

Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Πηγή: limenikos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube