REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 4 Ιουλίου 2020

Νέο ελαφρύ πολυβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ αναπτύσσει η Ρωσία

Νέο ελαφρύ πολυβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ αναπτύσσει η Ρωσία
Ένα νέο ελαφρύ πολυβόλο αναμένεται να πλαισιώσει το πλούσιο ρωσικό οπλοστάσιο.

Στην κατασκευή ενός νέου πολυβόλου όπλου, βασισμένо στο RPK-16 (μοντέλο του Καλάσνικοφ του 2016), θα προχωρήσει φέτος η Ρωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Sputnik, πηγή από τον στρατιωτικό τομέα της χώρας.

«Φέτος θα ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός νέου όπλου» σημείωσε η στρατιωτική πηγή και πρόσθεσε πως «στην ουσία, θα είναι ένα καινούργιο, διαφορετικό πολυβόλο».

Αξίζει να σημειωθεί πως το RPK-16, ένα ρωσικό ελαφρύ πολυβόλο, σχεδιασμένο από την εταιρεία Καλάσνικοφ και μπορεί να πραγματοποιήσει βολές με δύο τρόπους.

Είτε από τον κανονικό γεμιστήρα τύπου Καλάσνικοφ, είτε από έναν ειδικά σχεδιασμένο γεμιστήρα κυλινδρικού τύπου.

Το συγκεκριμένο όπλο που κατασκευάστηκε πριν από αρκετά χρόνια, πέρασε επιτυχώς όλα τα προκαταρκτικά τεστ, και εντάχθηκε στο δυναμικό του ρωσικού στρατού, όμως σήμερα, υστερεί σε ορισμένα ζητήματα και προτάθηκε η σταδιακή αντικατάστασή του.

Εντυπωσιακά είναι και τα χαρακτηριστικά του RPK-16: η χωρητικότητά του είναι 95 σφαίρες, το μήκος της κάννης του φτάνει τα 410 χιλιοστά (41 εκατοστά), το διαμέτρημα είναι 5,45 χιλιοστά, το βάρος αγγίζει τα 4,5 κιλά και ο ρυθμός βολής είναι 700 βολές το λεπτό.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube