Weather Icon

Νέοι πύραυλοι της Β. Κορέας μπορούν να αποφύγουν συστήματα αεράμυνας σύμφωνα με αμερικανική έκθεση

Νέοι πύραυλοι της Β. Κορέας μπορούν να αποφύγουν συστήματα αεράμυνας σύμφωνα με αμερικανική έκθεση
Πύραυλοι της Βόρειας Κορέας ίσως μπορούν να ξεγελάσουν και να αποφύγουν συστήματα αεράμυνας, όπως υποστηρίζει τόσο έκθεση της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου των ΗΠΑ (CRS) όσο και των ιαπωνικών αρχών.

Αναφορά της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου των ΗΠΑ (CRS), που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (14/07), υποστηρίζει ότι οι νέοι πύραυλοι που έχουν αναπτυχθεί από τη Βόρεια Κορέα, μπορούν να αποφύγουν συστήματα αεροπορικής άμυνας και, ως εκ τούτου, να επιτύχουν την επίθεσή τους. 

Ούτως ή άλλως, μεταξύ άλλων, στη σχετική αναφορά τονίζεται το εξής:

«Οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της σοσιαλιστικής χώρας μπορεί να επιδιώκουν να επιτύχουν κάτι περισσότερο από μια απλή πολιτική δήλωση, και ότι μπορεί να αποσκοπούν στην αύξηση της αξιοπιστίας, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας επιβίωσης της βαλλιστικής τους δύναμης».

Επίσης, προστίθεται:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο πρόγραμμα δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας φαίνεται να κατευθύνονται στην ανάπτυξη δυνατοτήτων για να νικήσουν ή να υποβαθμίσουν την αποτελεσματικότητα των αμυντικών πυραύλων που αναπτύσσονται στην περιοχή, όπως οι Patriot, οι Aegis Ballistic Missile Defense (BMD) και Terminal High Altitude Area Defense (THAAD)».

Η έκθεση επικεντρώνεται σε τρία νέα συστήματα πυραύλων που δοκιμάστηκαν από τη Βόρεια Κορέα τα τελευταία χρόνια, δηλαδή στα KN-23, KN-24 και KN-25.

Πύραυλος ΚΝ-23 της Βόρειας Κορέας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : RODONG SINMUN
Πύραυλος ΚΝ-23 της Βόρειας Κορέας

Ωστόσο, τα τρία συστήματα είναι εξαιρετικά παρόμοια, καθώς όλα έχουν εκτοξευτεί από κινητούς εκτοξευτήρες, ακολουθούν «άτυπες διαδρομές πτήσης» που έχουν σχεδιαστεί για να ξεγελούν τα συστήματα άμυνας αέρα και έχουν αρκετά περιορισμένο εύρος.

Το KN-23, που θεωρείται πως έχει το μεγαλύτερο βεληνεκές, φαίνεται να διαθέτει εμβέλεια μικρότερη από 430 μίλια, σύμφωνα με το think tank του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS).

Επιπλέον, το KN-24, όπως σημειώνει η έκθεση, «καταδεικνύει το σύστημα καθοδήγησης και την ευελιξία κατά την πτήση ώστε να επιτύχει χτυπήματα ακριβείας». Μάλιστα, μπορεί να φέρει είτε συμβατικές είτε πυρηνικές κεφαλές.

Ακόμα, ως προς το KN-25, η αμερικανική έκθεση επισημαίνει πως είναι ένα είδος πυραυλικού συστήματος, παρόμοιο με το HIMARS των ΗΠΑ, και σημειώνεται ότι ο Κορεατικός Λαϊκός Στρατός θα μπορούσε να επιδιώξει να το εκτοξεύσει μαζικά για να υπερκεράσει το αμυντικό δίχτυ του εχθρού.

Πρόσφατα, παρόμοια έκθεση είχαν δημοσιεύσει και οι ιαπωνικές αρχές, σημειώνοντας πως η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να αναπτύσσει βαλλιστικό πύραυλο χαμηλής τροχιάς που θα μπορούσε να αποφύγει την αεράμυνα της χώρας.

Μάλιστα, η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή και επικείμενη απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας».

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube