REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 23 Ιουλίου 2020

Μόσχα: Ανοιχτός ο δρόμος για να αγοράσει η Τουρκία περισσότερους S-400…

Μόσχα: Ανοιχτός ο δρόμος για να αγοράσει η Τουρκία περισσότερους S-400…

Η Μόσχα πιστεύει ότι δεν εμποδίζει τίποτα την Τουρκία από το να αποκτήσει μία επιπλέον παρτίδα των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο επικεφαλής του 4ου Ευρωπαϊκού τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Yuri Pilipson σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο  Sputnik.

«Όσον αφορά τη δυνατότητα της Τουρκίας να αγοράσει μία επιπλέον παρτίδα αντιαεροπορικών όπλων S-400, δεν βλέπουμε σοβαρά εμπόδια στην επιπλέον ανάπτυξη της θετικής εμπειρίας στην αμυντική συνεργασία υψηλής τεχνολογίας με την τουρκική πλευρά» είπε ο Yuri Pilipson. Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις των συστημάτων S-400 της Ρωσίας ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019, πυροδοτώντας κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τη συμφωνία και να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα Patriot των ΗΠΑ, απειλώντας να καθυστερήσει ή ακόμη και να ακυρώσει τις πωλήσεις μαχητών F-35 στην Τουρκία με παράλληλες αναφορές σε ενδεχόμενες επιπλέον κυρώσεις. Η Άγκυρα, ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τη συμφωνία με τη Μόσχα και συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για μια επιπλέον παρτίδα του S-400.

www.defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube