REAL TIME |

Weather Icon
Συρία , Τουρκία 13 Ιουλίου 2020

Μετά το πλιάτσικο οι μισθοφόροι των Τούρκων καίνε τα σπίτια Σύριων πολιτών στην ύπαιθρο της πόλης Ρας αλ-Άϊν.

Μετά το πλιάτσικο οι μισθοφόροι των Τούρκων καίνε τα σπίτια Σύριων πολιτών στην ύπαιθρο της πόλης Ρας αλ-Άϊν.

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) λένε ότι μέλη των τουρκικών μισθοφορικών φατριών έβαλαν φωτιά στα σπίτια των εκτοπισθέντων Σύριων πολιτών στα χωριά Tal Mohammed και Aniq al-Hawa, ανατολικά της πόλης Ρας αλ-Άϊν της επαρχίας Αλ Χασάκα.

Σύμφωνα με πηγές του Παρατηρητηρίου, οι άρπαγες μισθοφόροι των Τούρκων πρώτα λεηλάτησαν τις περιουσίες των Σύριων πολιτών και μετά έκαψαν τα σπίτια τους, υπό το πρόσχημα ότι οι τελευταίοι ανήκουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στις 3 Ιουλίου, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι τέσσερα μέλη του τουρκικού μισθοφορικού στρατού αλληλοσκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των φατριών «Αλ Χαμζάτ» και «Σουλτάνος Μουράτ» σε κατοικημένες γειτονιές της πόλης Ρας αλ-Άϊν.

Σύμφωνα με πηγές του Παρατηρητηρίου, ξέσπασε μια διαμάχη σχετικά με την λεηλασία της οικίας Σύριου πολίτη βιαίως εκτοπισθέντος από την πόλη.

Στις 2 Ιουνίου, οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών μισθοφορικών φατριών μετά από διαφωνία σχετικά με την αρπαγή του πάρκου «Mashwar» στην πόλη Ρας αλ-Άϊν. Τη διαμάχη των φατριών «Ταξιαρχία Ασπίδας της Αλ Χασάκα» και «Σουλτάνος Μουράτ» ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των μελών τους.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.syriahr.com/en/173920/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube