REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Γερμανία , Τουρκία 2 Ιουλίου 2020

Μέρκελ: “Πολύ σοβαρό το ναυτικό περιστατικό” μεταξύ Γαλλίας & Τουρκίας

Μέρκελ: “Πολύ σοβαρό το ναυτικό περιστατικό” μεταξύ Γαλλίας & Τουρκίας

Οι διαθέσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την Τουρκία δεν είναι οι καλύτερες. Αιτία είναι ο ρόλος της Άγκυρας στη Λιβύη αλλά και το ναυτικό περιστατικό στις 10 Ιουνίου στα ανοικτά της Λιβύης μεταξύ γαλλικής και τουρκικής φρεγάτας. Σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση κατά τη συνάντησή τους το τουρκικό σκάφος ενεργοποίησε επανειλημμένα το ραντάρ ελέγχου πυρός.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό στόχων που θα πληγούν. Πιθανολογείται πως κατά αυτόν τον τρόπο η τουρκική φρεγάτα θέλησε να αποτρέψει έλεγχο φορτηγού πλοίου που συνόδευε. Το γαλλικό πολεμικό σκάφος είχε επιδιώξει στο πλαίσιο της αποστολής «Irini» της ΕΕ να ελέγξει αν το φορτηγό πλοίο μετέφερε όπλα για τη Λιβύη.

Μιλώντας στη γερμανική βουλή η καγκελάριος Μέρκελ επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι το ζήτημα απασχόλησε τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο τη Δευτέρα. Το περιστατικό είναι «πάρα πολύ σοβαρό» τόνισε. Το ΝΑΤΟ διερευνά το τι έχει συμβεί. Το ζητούμενο τώρα είναι κατά την καγκελάριο να μην επαναληφθούν ανάμεσα σε κράτη-μέλη της συμμαχίας τέτοιου είδους περιστατικά.

ΠΗΓΗ: DW

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube