Weather Icon

“Κυριάκο Μητσοτάκη… να επαναλάβεις στην ΕΕ όσα στον Τραμπ για την Τουρκία”

“Κυριάκο Μητσοτάκη… να επαναλάβεις στην ΕΕ όσα στον Τραμπ για την Τουρκία”

Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να επιθυμεί διάλογο με την Τουρκία, όχι βεβαίως για όλες τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, όπως έχει δηλώσει. Αλλά μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Μπορεί να λέει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας που άστραψε και βρόντηξε εσχάτως -πόσο να αντέξει ο άνθρωπος-, ότι θέλει και αυτός το διάλογο, προσθέτοντας όχι υπό καθεστώς εκβιασμών. Έπραξε καλώς που ξεκαθάρισε την ελληνική θέση για το Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη. Έχουν και υφαλοκρηπίδα. Έχουν και ΑΟΖ…

Μπορεί, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών να ομιλούν καθαρά και ξάστερα, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι τι προβλέπουν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Και πιστεύω συμφωνούμε όλοι, ότι η κατοχική δύναμη απαιτεί τον ουρανό με τα άστρα.

Δυστυχώς μερικοί στην Ελλάδα ξεχνούν ότι η Άγκυρα διατηρεί κατοχικά στρατεύματα και στην Κύπρο. Μιλούν μόνο για τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, όπου επίσης έχει εισβάλει. Το κοινό, αν θέλεις, όλων αυτών των τουρκικών ενεργειών, είναι ότι η Τουρκία εισβάλλει, η εισβολή μετατρέπεται σε κατοχή, και παραμένει.

Στην Κύπρο βρίσκεται παράνομα 46 χρόνια, στη Συρία δέκα και πλέον χρόνια, όπως και στο Ιράκ. Και στη Λιβύη ήδη ο Ερντογάν αποφάσισε με τον ηγέτη του καθεστώτος της Τρίπολης, αλ Σάρατζ ότι θα δημιουργήσει και στρατιωτική και ναυτική βάση.

Μελετώντας κανείς τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καταλήγει εύκολα στα συμπεράσματα του για τις προθέσεις της Τουρκίας. Όπως έχω τονίσει και παλαιότερα, οι άνθρωποι δεν κρύβονται.

Όταν ενημερώνουν τις ξένες κυβερνήσεις δείχνουν να πιστεύουν ακράδαντα ότι «δικαιούνται» το μισό Αιγαίο. Δεν τα λένε έτσι για να μας προκαλούν και να έχουν συνέχεια στην «τσίτα» την Ελλάδα και την Κύπρο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube