Weather Icon

Κράτος λαθροδιακινητής – Αβέρωφ: Παράτυπους μετανάστες χρησιμοποιεί η Άγκυρα ως “όπλο” εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδος

Κράτος λαθροδιακινητής – Αβέρωφ: Παράτυπους μετανάστες χρησιμοποιεί η Άγκυρα ως “όπλο” εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδος

  Ντόρα Χριστοδούλου   

Παράτυποι μετανάστες χρησιμοποιούνται κατά κόρον από την Άγκυρα ως εργαλεία για να προκαλέσουν στον Ελληνισμό επιπροσθέτους εθνικούς κινδύνους. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην επαρχία Πάφου, στην οποία επισκέφθηκε περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα συγκέντρωσης μεταναστών και ξένου στοιχείου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι θέση του κόμματος του είναι πως ο πραγματικός πολίτικος πρόσφυγας πρέπει να τυγχάνει σεβασμού, πλην όμως, επεσήμανε, είναι άμεση ανάγκη πλέον να γίνει ο διαχωρισμός με τους ανθρώπους που έρχονται για να γίνουν ένα οικονομικό βάρος στον τόπο, ενώ την ίδια ώρα αυξάνουν την εγκληματικότητα και δημιουργούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια. Έφερε δε ως παράδειγμα της επικίνδυνης διακίνησης τους από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος μέσω της παραμεθορίου προς τις ελεύθερες περιοχές, το προχθεσινό περιστατικό με τους μετανάστες που διαπιστώθηκαν θετικοί στον κωρονοιό όταν έφθασαν στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

«Στέλνονται μεθοδευμένα για να δημιουργήσουν προβλήματα», τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. «Ο ΔΗΣΥ στέκεται δίπλα στην κυβέρνηση και στην αποφασιστικότητα της στο θέμα της μεταναστευτικής της πολιτικής.

Όση υποχρέωση έχουμε να δείχνουμε σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των πραγματικών πολιτικών προσφύγων, άλλη τόση υποχρέωση έχουμε να προστατεύσουμε τον τόπο και την κοινωνία».

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας, όπου καταγράφονται τα σημαντικότερα προβλήματα από την υπερσυγκέντρωση αλλοδαπών το τελευταίο διάστημα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου επεσήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το 25% του πληθυσμού της περιοχής είναι κυρίως Σύροι πρόσφυγες και ότι ένας τεράστιος, αναλογικά, αριθμός μαθητών του τοπικού δημοτικού σχολείου είναι παιδιά παράτυπων μεταναστών.

« Η συγκέντρωση αυτή, αν προσθέσουμε και τους υπόλοιπους ξενόγλωσσους , σημαίνει ότι οι Χλωρακιώτες, αποτελούν , μειοψηφία στην κοινότητα τους», τόνισε.  « Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρώπινη προσέγγιση, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να δούμε και τις επιπτώσεις που έχει και στα παιδιά των παράτυπων μεταναστών, στους υπόλοιπους ξενόγλωσσους αλλά και στα κυπριόπουλα. 

Για αυτό στηρίζουμε τη νέα μεταναστευτική πολιτική, ως συνέχεια των προηγούμενων Υπουργών Εσωτερικών, στεκόμαστε δίπλα τους και με την δύναμη που μας δίνουν και οι τοπικές κοινωνίες, θα φέρουμε και σ΄αυτό το ζήτημα αποτέλεσμα».  

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινότητα του είναι το μεταναστευτικό και η μαζική εγκατάσταση μεταναστών στην κοινότητα της Χλώρακας . Μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ο κ. Λιασίδης ζητήθηκε η στήριξη της κυβέρνησης , ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη διανομή μεταναστών στην Κύπρο. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε επίσης συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας, με το οποίο συζήτησε προβλήματα της περιοχής, ενώ συναντήθηκε και με την ηγεσία των ξενοδόχων της Πάφου με τους οποίους εξέτασε την κακή κατάσταση που διαμορφώνει στην τουριστική βιομηχανία η πανδημία και η μη έλευση τουριστών.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube