REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Ορθοδοξία , Τουρκία 15 Ιουλίου 2020

Κατεβάζουν τις πινακίδες με ένδειξη «μουσείο» από την Αγιά Σοφιά (Βίντεο)

Κατεβάζουν τις πινακίδες με ένδειξη «μουσείο» από την Αγιά Σοφιά (Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην Αγιά Σοφιά προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 24 Ιουλίου για την μετατροπή της σε τζαμί.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία βρίσκονται στον χώρο και πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες. Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τουρκικά μέσα, φαίνονται οι υπάλληλοι των τεχνικών συνεργείων να κατεβάζουν τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που αναγράφουν τη λέξη «μουσείο». 

Παρών στην «αποκαθήλωση» της ταμπέλας της Αγίας Σοφίας ο διευθυντής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Ζαφέρ Ακτάς, ο οποίος δήλωσε ότι «ήρθαμε εδώ σήμερα για να επιθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας στις 24 Ιουλίου θα μπορέσουν να προσευχηθούν άνετα και ειρηνικά».

Στο εσωτερικό τα συνεργεία άρχισαν τις εργασίες από τον θόλο.

Εξάλλου σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί εντός του ναού αναμένεται να τοποθετηθεί χαλί 14 χιλιάδων τ.μ. όπου θα προσεύχονται οι πιστοί, ενώ όλο το 24ωρο θα ακούγονται στίχοι από το κοράνι. Σύμβολα, που δεν πρέπει να βρίσκονται εντός της Αγίας Σοφίας, επειδή δεν θα συνάδουν με τη λειτουργία της ως τζαμί, θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν αλλού ενώ τα ψηφιδωτά θα μπορούν να τα βλέπουν συγκεκριμένες ώρες οι τουρίστες, οι οποίοι θα μπαίνουν ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο. Επίσης, στις αλλαγές προβλέπονται για τους επισκέπτες ειδικές διευθετήσεις, ώστε να μην μπορούν να πλησιάζουν το σημείο που θα γίνεται η μουσουλμανική προσευχή, ενώ όλοι υποχρεωτικά θα βγάζουν τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν στον ναό.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube