REAL TIME |

Weather Icon

Καραμπελιάς – Συρίγος παίρνουν θέση στις Αντιθέσεις! Ελλάδα -Τουρκία, στο Μεταίχμιο Γεωπολιτικών Εξελίξεων (BINTEO)

Καραμπελιάς – Συρίγος παίρνουν θέση στις Αντιθέσεις! Ελλάδα -Τουρκία, στο Μεταίχμιο Γεωπολιτικών Εξελίξεων (BINTEO)

Αναζητώντας το νήμα από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι το σήμερα των μεγάλων γεωπολιτικών επαναπροσδιορισμών στην Ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

– Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος και ο Ιστορικός Ερευνητής – Συγγραφέας και συνιδρυτής της κίνησης «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς, σε μία συζήτηση πάνω στα Εθνικά μας Θέματα και την πορεία του Ελληνισμού 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση.
– Στον απόηχο της πανελλήνιας αίσθησης που προκάλεσε η συνέντευξη του Διεθνούς Εμβέλειας Καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου και απόλυτου συμβούλου για χρόνια του Ελληνικού ΥΠΕΞ, Χρήστου Ροζάκη, οι Άγγελος Συρίγος και Γιώργος Καραμπελιάς, σε μία μεγάλη συζήτηση, δίνουν την δική τους οπτική σε όλο το φάσμα των Εθνικών μας Θεμάτων.
– Από τις θαλάσσιες ζώνες και το Διεθνές Δίκαιο, μέχρι τις αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων και τα σενάρια οριοθετήσεων και αποσαφηνίζουν με βάση το δικό τους σκεπτικό τα όρια διαλόγου, διαπραγμάτευσης και δικαστικής προσφυγής.
– Τοποθετούνται για τους μεγάλους παίκτες ισχύος και την γεωπολιτική σκακιέρα σε Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο από την Λιβύη, μέχρι τα σύνορα στον Έβρο.
Άγγελος Συρίγος και Γιώργος Καραμπελιάς, παίρνουν θέση για το πώς συνδέεται το νήμα των σύγχρονων εξελίξεων στην περιοχή μας με τις παρακαταθήκες και την ουσία του βαθύτερου χαρακτήρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube