Τουρκία 22 Ιουλίου 2020

Καμία αναφορά στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας στο θέμα της NAVTEX

Καμία αναφορά στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας στο θέμα της NAVTEX

Μετά από συνεδρίαση που διήρκεσε 2,5 ώρες, υπό την Προεδρεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στην κρίση που ξέσπασε με την Ελλάδα, μετά την έκδοση της NAVTEX με την οποία δεσμεύεται για έρευνες μέρος της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη στο εσωτερικό και το εξωτερικό εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την ασφάλεια και την επιβίωση της χώρας, με πρώτο το PKK / KCK-PYD / YPG, το Ι.Κ. και το δίκτυο Γκιουλέν.

Επίσης στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της Λιβύης και των τρίτων μερών που υποστηρίζουν τους συνωμότες του πραξικοπήματος και τονίστηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και το λαό της Λιβύης ενάντια σε κάθε είδους εκφοβισμό και δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της Κύπρου. Στη συνεδρίαση υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία χώρα ή παράγοντα να προβεί σε κινήσεις που δεν λαμβάνουν υπόψιν τα δικαιώματα της τουρκικής κοινότητας στην Κύπρο και θα χαλάσουν το κλίμα ειρήνης και σταθερότητας που υπάρχει στο νησί.

Επίσης, τονίστηκε η σταθερή αποφασιστικότητα της Τουρκίας, να προστατέψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Αν. Μεσόγειο, που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι καταδικάζεται έντονα στην η επιθετικότητα της Αρμενίας,  η οποία συνεχίζει εδώ και χρόνια την παράνομη κατοχή στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν και διαταράσσει την ειρήνη, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Σημειώθηκε ότι η Αρμενία πρέπει να τερματίσει τη επιθετική της στάση και να εγκαταλείψει τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που κατέχει και ότι το τουρκικό έθνος θα διεκδικήσει οποιαδήποτε απόφαση λάβει ο αδελφός λαός του Αζερμπαϊτζάν για να διεκδικήσει τα δίκαιά του.

Τέλος στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ο κόσμος έχει μπει σε μια τροχιά αναδιάρθρωσης των πολιτικών και οικονομικών ισορροπιών και ότι η Τουρκία πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να λάβει τη θέση που της αξίζει στο νέο κόσμο που γεννιέται.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube