Weather Icon

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Μηνιαία ισόβια παροχή σε οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα στην Κύπρο

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Μηνιαία ισόβια παροχή σε οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα στην Κύπρο

(Φωτ.: philenews.com)

Τη χορήγηση μηνιαίας τιμητικής ισόβιας παροχής ποσού 200 ευρώ στους οπλίτες οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω, λόγω της συμμετοχής τους στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.

Η διάταξη εισάγεται ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών που κατά τη διάρκεια της θητείας τους συμμετείχαν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο τα συγκεκριμένα έτη, υπηρετώντας στη Ζώνη Πρόσω.

Η παροχή αυτή, που θα χορηγηθεί από 1/8/2020, απαλλάσσεται από οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση, φορολόγηση ή κράτηση, και δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ή τα χρηματοδοτικά ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Χορηγείται με την προσκόμιση Πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που αποδεικνύει την προαναφερόμενη συμμετοχή, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube