REAL TIME |

Weather Icon

Καλεντερίδης στο «Ραντάρ»: «Ο Ερντογάν θέλει να αποκαθηλώσει τον Κεμάλ»

Καλεντερίδης στο «Ραντάρ»: «Ο Ερντογάν θέλει να αποκαθηλώσει τον Κεμάλ»

Την πρόβλεψή του ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόφασή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, θα «απειλήσει» κι άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, εξέφρασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

«Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου έχουν πιο φρέσκες τις πληγές στο σώμα τους, από αυτές τις πολιτικές που επανέρχονται από την Τουρκία, οι οποίες επανέρχονται επειδή δεν διεκδικήσαμε τη δικαίωση. Και όχι εκδικητικά, επουλωτικά θα έλεγα. Εμείς παρασυρθήκαμε σε έναν δρόμο που ήταν αδιέξοδος. Όταν ο Ερντογάν σε απειλεί και σε πολεμάει δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με ευχολόγια και ρητορική που ακολούθησε ο ελληνισμός τις τελευταίες δεκαετίες», τόνισε ο κ. Καλεντερίδης στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Δεν διεκδικήσαμε τη δικαίωση και οι μεγάλες δυνάμεις παίζοντας το παιχνίδι του εκκρεμούς με την Τουρκία ή το ανάποδο, δεν αποφασίζουν να βάλουν σε τάξη την περιοχή. Αυτό που συμβαίνει είναι αποτέλεσμα του κενού που άφησαν οι ΗΠΑ για να ασχοληθούν με την Κίνα και αυτό εκμεταλλεύεται η Τουρκία».

«Το εγχείρημα του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά μπορεί να θεωρείται τεχνοκρατικά μια εσωτερική υπόθεση, γι αυτό οι ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ είναι ήπιες, όμως δίνει την ευκαιρία να καταδείξουμε την απειλή της Τουρκίας στις χώρες της ΕΕ. Οι φλόγες που καίνε τώρα την Ελλάδα, αύριο θα κάψουν την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Στην Τουρκία μιλούν για την απελευθέρωση της Αγιά Σοφιάς, από τα δεσμά που είχαν βάλει οι “κακοί”, μέσω του Κεμάλ, το οποίο θεωρούσαν ότι ήταν όργανό τους. Ήδη λένε ότι θα χρησιμοποιήσει τις νέες κτήσεις που αποκτά δια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη βόρεια Αφρική για να κάνει εισβολή στην Ιταλία, το ίδιο θα κάνει και με το Παρίσι και την Ισπανία. Είναι ευκαιρία, μετά την πράξη αυτή του Ερντογάν, να δουλέψουμε όχι μόνο σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, για να καταφέρουμε να αφυπνίσουμε την Ευρώπη», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Το πολιτικό Ισλάμ θεωρεί ότι ο Κεμάλ παραδόθηκε στους Άγγλους και με βάση αυτό υπέγραψε τη συνθήκη της Λωζάνης, γι αυτό και ανακοίνωσαν την πρώτη προσευχή στις 24 Ιουλίου, για να “χτυπήσουν” αυτή την υπογραφή. Θεωρούν ότι ήταν προδοσία του Κεμάλ και ο Ερντογάν θέλει να αποκαταστήσει αυτήν την κατάσταση και να τον αποκαθηλώσει».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube