Weather Icon
ΗΠΑ 18 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: Πλήρη συσκότιση  για την αιτία της έκρηξης στο USS Bonhomme Richard

ΗΠΑ: Πλήρη συσκότιση  για την αιτία της έκρηξης στο USS Bonhomme Richard

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι εξειδικευμένες δημοσιεύσεις δεν το χωνεύουν: πώς μπορεί μια υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες να μην καταφέρει να βάλει τέρμα σε πυρκαγιά που καταστρέφει ένα από τα κοσμήματα του ναυτικού της; Αυτή την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, και τέταρτη ημέρα μιας τεράστιας πυρκαγιάς που καίει το USS Bonhomme Richard με τα 1,5 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης του και δεκάδες πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς επί του σκάφους, το αίνιγμα είναι πλήρες για τους λόγους που προκάλέσαν το συμβάν..

Λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα κακοφωνία, οι αξιωματικοί επιδιώκουν να βρουν έναν και ορισμένοι κύκλοι φτάνουν μέχρι να δείξουν το δάχτυλο προς τον πιο άγριο αντίπαλο των Ηνωμένων Πολιτειών: το Ιράν. Η The National Interest  παραπέμπει όλο το ζήτημα σε αυτή τη θαρραλέα ιρανική απόπειρα ανοίγματος ενός θαλάσσιου διαδρόμου Ανατολής-Δύσης, που συνδέει το Περσικό Κόλπο με την Καραϊβική, η οποία προσπάθεια αποτελεί «σαφή διείσδυση του CGRI» στην αμερικανική σφαίρα συμφερόντων: «Μήπως το Ιράν απάντησε στο σαμποτάζ που στόχεψε τις μονάδες εμπλουτισμού ουρανίου στο  Natanz ; “.
“Το USS Bonhomme Richard συνεχίζει να καίγεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, καθώς  ο αντί-ναύαρχος Philip Sobeck, διοικητής της ομάδας Expeditionary Strike Group 3, μιλούσε για ένα “είδος εσωτερικής έκρηξης” που έγινε στο σκάφος λίγο πριν από την πυρκαγιά. Προχωρήσαν τις υποθέσεις ακόμη και μέχρι το σημείο να φανταστούν την ξαφνική ανάφλεξη μιας ατμόσφαιρας κορεσμένης με αέρια καύσιμων που είχαν συσσωρευτεί σε ένα κλειστό χώρο. Αλλά από τότε, τίποτα, οι αξιωματούχοι λένε εδώ και εκεί ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Εν τω μεταξύ, το θέαμα των μαχητικών ελικοπτέρων που χύνουν δεξαμενές νερού στην αποβάθρα του ημι-αναποδογυρισμένου πλοίου, χωρίς αυτό να είναι κάτι χρήσιμο σε τίποτα για τον έλεγχο της φωτιάς, είναι τόσο γελοίο όσο είναι αξιολύπητο. Αλλά ένα αμφίβιο πολεμικό πλοίο μήκους 257 μέτρων που καίγεται και η αδυναμία μας να σβήσουμε τη πυρκαγιά δεν μπορεί παρά μόνο να ευχαριστήσει τους Ρώσους, τους Κινέζους αλλά και πάνω απ ‘όλα το μοναδικό μέρος στον κόσμο που έχει ήδη αψηφήσει το Ναυτικό των ΗΠΑ επιτιθέμενο στα πλοία του, συγκεκριμένα το Ιράν! Αλλά έχει το Ιράν τέτοια ικανότητα; 
.
“Οι εντάσεις του 2019 στο Περσικό Κόλπο και τα περιστατικά που στόχευαν τα πετρελαιοφόρα έχουν δείξει πόσο ελαττωματική είναι η συμβατική ναυτική στρατηγική των ΗΠΑ απέναντι σε μια ασύμμετρη θαλάσσια στρατηγική. Τα επιβλητικά μας πλοία, τα οποία είναι τόσο ακριβά στην συντήρηση, έχουν αποδειχθεί  ανίκανα να αντιμετωπίσουν μικροσκοπικά ιρανικά ταχύπλοα. Εκεί, μιλούσαν για έλλειψη βάθους της θάλασσας και τη στενότητα του Στενού του Ορμούζ  που θα εμπόδιζε τα πλοία μας να αναχαιτίσουν τους Ιρανούς.  Αλλά στην Καλιφόρνια, και στη μέση της ναυτικής βάσης του Σαν Ντιέγκο, μήπως έχουμε ακόμα τέτοια προσχήματα για να δικαιολογηθούμε; ” 
.
Και το άρθρο προσθέτει: “Τον Απρίλιο, όταν οι Ιρανοί τοποθέτησαν με επιτυχία τον πρώτο τους στρατιωτικό δορυφόρο Nour-1 σε χαμηλή τροχιά, ορισμένοι στρατιωτικοί κύκλοι γέλασαν ονομάζοντας τον δορυφόρο ” τρεμάμενη κάμερα web “. Αλλά αθόρυβα, αυτή η «τρεμάμενη κάμερα» συνεχίζεται για τέσσερις μήνες να μεταδίδει στους Ιρανούς τα δεδομένα που σχετίζονται με τις βάσεις και τις ευαίσθητες τοποθεσίες που βρίσκονται στην αμερικανική επικράτεια. Εξάλλου, οι Ιρανοί αναγνώρισαν ήδη ότι τα πέντε πετρελαιοφόρα που έφτασαν στις ακτές της Βενεζουέλας τον Μάιο είχαν ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την υποστήριξη αυτού του ίδιου δορυφόρου για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Και να πούμε επίσης ότι υπάρχουν όπλα, και όχι μόνο τα ICBM (intercontinental ballistic missile), που μπορούν να γεννήσουν δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά:  στόχευση EMP (electromagnetic pulse), για παράδειγμα, που θα μπορούσε να γίνει από έναν δορυφόρο σε χαμηλό υψόμετρο … Μήπως ένα χτυπηματάκι από Maser (Microwave amplification by Stimulated Emitted Radiation out micro-waves από μικροκύματα ενισχυμένα μέσω διέγερσης εκπεμπόμενων ακτινοβολιών) προκάλεσε πυρκαγιές στο USS Bonhomme Richard; Η υπόθεση δεν αποκλείεται αν και ο αρχηγός της Δύναμης Quds του CGRI απέρριψε την υπόθεση, ζητώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναζητήσουν τον ένοχο εντός του αμερικανικού στρατού ! 
.
Και μετά τι να πούμε με το τσουνάμι που προκλήθηκε από τις συντριβές μαχητικών αεροσκαφών; Ο αριθμός των συντριβών των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών έχει αυξηθεί δραματικά το 2020. Πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον επτά αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, μεταξύ άλλων F-15, F-16, F -18 και F-35, συντρίφθηκαν.  
.
Στις 9 Ιουνίου, ένα μαχητικό F-35 συνετρίβη στη Hill Air Base. Στις 15 Ιουνίου, ένα F-15 συνετρίβη στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας και ο πιλότος του σκοτώθηκε. Στις 15 Μαΐου, ένα αμερικανικό μαχητικό F-22 συνετρίβη 20 χλμ. από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Eglin στη δυτική Φλόριντα. Ένα αμερικανικό μαχητικό F-35 συνετρίβη επίσης κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης στις 19 Μαΐου. Και όλα αυτά προστίθενται στο σούπερ εργαστηρίο πληροφοριών E-112A το οποίο έχασε η CIA στο Ghazni του Αφγανιστάν χωρίς να καταλάβει κανείς γιατί. Μήπως διαθέτει το Ιράν ηλεκτρομαγνητικά όπλα και προπαντός τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσει σε αμερικανικό έδαφος;
.
πηγή:  PRESSTV
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube