Weather Icon

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αναίρεσε την ανακοίνωση για το Oruc Reis

Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αναίρεσε την ανακοίνωση για το Oruc Reis

Στην ανακόνωση ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis – που μέχρι τώρα βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας – ξεκίνησε σεισμικές έρευνες προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. 

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση αλλά και σύγχυση και λίγες ώρες αργότερα – λίγο πριν τις 12 το βράδυ του Σαββάτου ώρα Ελλάδας – η πρεσβεία αναίρεσε την ανακοίνωσή της και κατέβασε τα σχετικά tweets. 

«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της», αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter. 

«Η Ελλάδα προσποιείται ότι αυτή η ερευνητική περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το Καστελόριζο» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας.

καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube