Weather Icon

Η Τουρκία ξεκινά την διαδικασία άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Η πρόσβαση στο Netflix είναι κλειστή

Η Τουρκία ξεκινά την διαδικασία άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Η πρόσβαση στο Netflix είναι κλειστή

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε να κλείσει το Netflix μετά την έκκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περιορίσει τις δραστηριότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα. Τα παραπάνω αναφέρεται από το MK-Τουρκία.

Νωρίτερα, η πύλη Infotekа24 ανέφερε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας κατηγόρησε το Netflix στην ανοιχτή υποστήριξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων σχετικά με την προβολή της τηλεοπτικής σειράς «Άλλη ζωή», στην οποία ο πρωταγωνιστής της σειράς μιλά για την αρμενική καταγωγή του, σημειώνοντας, ότι η γιαγιά του με τα παιδιά της πέρασε μέσα από την έρημο για να αποφύγει τη Γενοκτονία.

Είναι προφανές ότι μια τέτοια απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου αποτελεί μέρος της πολιτικής της Άγκυρας για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το μπλόκο του Netflix ήρθε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Τουρκίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, να δημιουργήσει μια ειδική υπηρεσία υπεύθυνη για την πολιτική απόρριψης της Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube