REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 24 Ιουλίου 2020

Η Τουρκία θέλει να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη του Νίγηρα

Η Τουρκία θέλει να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη του Νίγηρα

Η Τουρκία θέλει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο «μεγάλο όραμα» του αναπτυξιακού σχεδίου του Νίγηρα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στην Νιαμέι, πρωτεύουσα της χώρας.

«Επιθυμούμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη του Νίγηρα και πιο συγκεκριμένα στους τομείς των μεταφορών, των κατασκευών, της ενέργειας, των εξορύξεων και της γεωργίας»: δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη τύπου στο Νίγηρα, που αποτελεί το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Δυτική Αφρική.

Επίσης, κατόπιν συνομιλιών του με τον Πρόεδρο της χώρας, Μαχαμαντού Ισουφού, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αποκάλυψε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν επί μακρόν για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Με τον πρόεδρο, αξιολογήσαμε, επίσης, διμερή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας. Είδαμε πώς η Αφρική εν γένει και ειδικά ο Νίγηρας και η περιοχή του Σαχέλ επηρεάζονται από την τρομοκρατία»: είπε ο Τσαβούσογλου.

Η εύθραυστη κατάσταση που επικρατεί στην πληγείσα από τον πόλεμο Λιβύη, που βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Νίγηρα, αγγίζει τις περιφερειακές χώρες, είπε, προσθέτοντας ότι η Λιβύη συζητήθηκε, επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσέθεσε ότι οι δύο χώρες θα υπογράψουν συμφωνίες που αφορούν τη στρατιωτική τους συνεργασία, καθώς και θέματα αθλητισμού αλλά και νεολαίας.

Μετά από συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο Τόγκο τη Δευτέρα, ο Τσαβούσογλου έφτασε στον Νίγηρα, που αποτελεί το δεύτερο σταθμό της περιοδείας του, στη Δυτική Αφρική, την οποία θα ολοκληρώσει με την επίσκεψή του στην Ισημερινή Γουινέα.

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.aa.com.tr/en/africa/turkey-wants-to-play-role-in-nigers-development/1917600#

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube