Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη , Τουρκία 21 Ιουλίου 2020

Η Τουρκία μετακινεί πολλαπλούς εκτοξευτές από τη Συρία στη Λιβύη για τη μάχη της Σύρτης

Η Τουρκία μετακινεί πολλαπλούς εκτοξευτές από τη Συρία στη Λιβύη για τη μάχη της Σύρτης

ΤΡΙΠΟΛΗ – Η Τουρκία ανέπτυξε πολλαπλούς  εκτοξευτές πυραύλων και πυροβολικό στη Λιβύη για να υποστηρίξει τις πολιτοφυλακές της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη, σε μια επικείμενη μάχη για τη βασική στρατηγική πόλη Σύρτη, στις ακτές της Μεσογείου, ανέφερε η εφημερίδα Milliyet την Κυριακή.

Η χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ μετέφερε σε θέσεις κοντά στο σε θέσεις κοντά στη Σύρτη εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών T-122 Sakarya και αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155 Fırtına, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ανέφερε η Milliyet.

Το GNA αναφέρει ότι σκοπεύει να ανακτήσει τον έλεγχο της Σύρτης από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) που την ελέγχει τώρα, μια πύλη προς τους κύριους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου της Λιβύης και την αεροπορική βάση του al-Jufra, που βρίσκεται στην περιοχή του πετρελαίου.

Το Σάββατο, μια φάλαγγα περίπου 200 οχημάτων μετακινήθηκε ανατολικά από τη Misrata κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου προς την πόλη Tawergha, περίπου το ένα τρίτο του δρόμου προς τη Sirte, σύμφωνα με το Reuters.

Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει στρατιωτικά σε οποιεσδήποτε απόπειρες κατάληψης του Σύρτης ή της al-Jufra.

Ήδη η Αίγυπτος έχει αναπτύξει στρατεύματα και όπλα στα δυτικά του σύνορα με τη Λιβύη και πραγματοποίησε χερσαίες και θαλάσσιες ασκήσεις ως προετοιμασία για πιθανή επέμβαση στη Σύρτη.

Πηγή: addresslibya.co

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube