Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 23 Ιουλίου 2020

Η Τουρκία αποκαλύπτει τις προθέσεις της: Πύραυλοι, F-16, μη επανδωμένα αεροσκάφη, φρεγάτες και ηλεκτρονικός πόλεμος στην περιοχή της NAVTEX

Η Τουρκία αποκαλύπτει τις προθέσεις της: Πύραυλοι, F-16, μη επανδωμένα αεροσκάφη, φρεγάτες και ηλεκτρονικός πόλεμος στην περιοχή της NAVTEX

Για πρώτη φορά σήμερα ο τουρκικός τύπος δημιουργεί κλίμα κρίσης, με αναφορές στα οπλικά συστήματα που προτίθεται να χρησιμοποιήσουν του τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, για να υποστηρίξουν το εγχείρημα των ερευνών του σκάφους Oruç Reis, στην περιοχή που δέσμευσαν με NAVTEX, μέσα στα όρια της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak “η Τουρκία, απαντώντας στις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης που λένε “είμαστε έτοιμοι για πόλεμο”, θα στείλει στις ακτές απέναντι από την εν λογω θαλάσσια περιοχή, πυραυλικά συστήματα τύπου BORA και Atmaca, ενώ θα χρησιμοποιήσει F-16 και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, εκτός από τα πολεμικά πλοία που θα υπάρχουν στην περιοχή”.

Στο ίδιο δημοισίευμα γίνεται αναφορά και στον σταθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΜΕΑ) που έχει δημιουργήσει η Τουρκία και λειτουργεί στα κατεχόμενα, από τον οποίο τα ΜΕΑ τύπου TB-2 Bayraktar και Anka μπορούν να κατοπτεύουν την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και να συμβάλλουν καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα των διακλαδικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube