REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Καύκασος , Τουρκία 19 Ιουλίου 2020

Η ΜΙΤ σε συνεργασία με την οργάνωση “Hayat Tahrir al-Sham” εκπαιδεύει 300 τζιχαντιστές για να τους στείλει από το Ιντλίμπ στο Αζερμπαϊτζάν για ειδικές αποστολές κατά Αρμενίας..

Η ΜΙΤ σε συνεργασία με την οργάνωση “Hayat Tahrir al-Sham” εκπαιδεύει 300 τζιχαντιστές για να τους στείλει από το Ιντλίμπ στο Αζερμπαϊτζάν για ειδικές αποστολές κατά Αρμενίας..

Πηγές από το Ιντλίμπ ισχυρίζονται ότι οι ηγέτες της ριζοσπαστικής τρομοκρατικής ομάδας “Hayat Tahrir al-Sham” τ. Αλ Νούσρα σχηματίζουν επί του παρόντος μια μονάδα αποτελούμενη από σουνιτικά στοιχεία καταγωγής Αζερμπαϊτζάν (περίπου 300 μαχητές) για μεταφορά τους μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν! Αυτή η μονάδα θα πραγματοποιήσει “ειδικές αποστολές” σε συνεργασία με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται υπό την κάλυψη και την άμεση ηγεσία των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που ασχολούνται με την έδρα για την απελευθέρωση του Al-Sham στο Idlib. Η Άγκυρα τους κάνει 6μηνο συμβόλαιο αντί 2.500 δολαρίων μηνιαίως.
Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει τη δημόσια υποστήριξή της στο Μπακού στην ένοπλη σύρραξη με την Αρμενία και υποσχέθηκε να παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στις αρχές του Αζερμπαϊτζάν.

Tώρα το συριακό ράδιο ShamFM επικαλούμενο τοπικές πηγές επιβεβαιώνει την πληροφορία:οι Τούρκικες δυνάμεις κατοχής ανοίγουν Γραφεία στρατολόγησης στην περιοχή του Afrin στην επαρχία του Β Χαλεπίου με σκοπό να μεταφέρουν ”μαχητές” που τους είναι πιστοί στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά του Αρμενικού Στρατού με αντάλλαγμα την υπογραφή συμβολαίου 6 μηνών με μηνιαίες αποδοχές 2500 δολάρια.

dimpenews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube