REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 17 Ιουλίου 2020

Η κυβέρνηση της Μέρκελ χρηματοδοτεί τους «Γκρίζους Λύκους» με 4.000.000 ευρώ!

Η κυβέρνηση της Μέρκελ χρηματοδοτεί τους «Γκρίζους Λύκους» με 4.000.000 ευρώ!

Είναι γνωστό ότι η Γερμανία έχει συμφέροντα στην Τουρκία. Αυτό ίσως εξηγεί και την διαλλακτική στάση του Βερολίνου απέναντι στην Άγκυρα. Αυτό όμως απέχει πολύ από το να συνεργάζονται πρωτοκλασάτα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης με τους ακραίους εθνικιστές και ισλαμιστές «Γκρίζους Λύκους».

Παρά ταύτα η συνεργασία αυτή υφίσταται. Και αυτό διότι το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων της Γερμανίας ελέγχεται από τους «Γκρίζους Λύκους». Και αυτό είναι γνωστό στην γερμανική κυβέρνηση. Το έχει επισημάνει η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV. Και αυτό το Κεντρικό Συμβούλιο διατηρεί δεσμούς στενής συνεργασίας με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, επί χρόνια επικεφαλής του αδελφού κόμματος της Μέρκελ, Χριστιανοκοινωνιστών.

Ο Ζεεχόφερ την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκε με το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων της Γερμανίας στο Βερολίνο. Τρεις ημέρες αργότερα η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος BfV παρουσίασε την έκθεσή της για το έτος 2019, στην οποία αναφέρεται πως η «Ακροδεξιά» αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη Γερμανία. Στην πρόσφατη αυτή ετήσια έκθεση της BfV, κατατάσσεται για πρώτη φορά στους ακροδεξιούς «Γκρίζους Λύκους» και η Ένωσις ATIB (Ένωσις Τουρκο-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη). Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή αποτελεί το γεγονός ότι η ATIB είναι ιδρυτικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας και μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος σε μέλη Σύλλογός του.

Να σταματήσουν οι συνεργασίες και οι συνομιλίες

Η εκπρόσωπος της γερμανικής αριστεράς Ούλλα Ζέλπκε μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραδέχεται επιτέλους ανοικτά πως η ATIB αποτελεί μέλος των Γκρίζων Λύκων», επισημαίνοντας όμως ότι το γεγονός αυτό θα πρέπει να επιφέρει συνέπειες και να σταματήσουν οι συνεργασίες και συνομιλίες τόσο με την ίδια την ATIB, όσο και με το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων, όσο αυτό δεν διαφοροποιείται από αυτήν.

Επισημαίνεται ότι οι σχέσεις της ATIB με το Κίνημα Ülkücü, δηλαδή τους Γκρίζους Λύκους παραμένουν στενότατες. Η ATIB ιδρύθηκε το έτος 1987, ως αντιπροσωπεία των Γκρίζων Λύκων στο εξωτερικό και κυρίως στις χώρες όπου υπάρχουν Τούρκοι μετανάστες. Όπως αναφέρει η BfV, το Κίνημα των «Γκρίζων Λύκων» προωθεί ένα κίνημα ισχυρά προσανατολισμένο στο Ισλάμ. Το 2016 η ATIB διέψευσε την όποια «οργανωτική και ιδεολογική» σχέση της με τους Γκρίζους Λύκους χωρίς βεβαίως να γίνεται πιστευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως η ATIB μαζί με τους Γκρίζους Λύκους ασκούν επιρροή σε πολυάριθμους πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γονέων, επιχειρηματικές Ενώσεις, Οργανώσεις Νεολαίας, ποδοσφαιρικούς Συλλόγους και τεμένη στην Γερμανία.

«Σε αντίθεση με αυτό που προβάλει προς τα έξω η ATIB, προωθείται ένας τουρκικός εθνικισμός με ακροδεξιά επιρροή», αναφέρει η BfV στην έκθεσή της και συνεχίζει χαρακτηριστικά: «Οι Γκρίζοι Λύκοι υποστηρίζουν την υπεροχή του τουρκικού κράτους και της ιστορίας του και υποτιμούν άλλα έθνη και εθνότητες. Εχθροί της ιδεολογίας τους θεωρούνται για παράδειγμα Κούρδοι, Αρμένιοι, Αλεβίτες και Εβραίοι. Το ιδανικό των υποστηρικτών τους είναι η ίδρυση ενός εθνικώς ομογενοποιημένου κράτους όλων των τουρκόφωνων λαών, υπό την ηγεσία της Τουρκίας».

Προγράμματα του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων

Βάσει της έρευνας που διεξήγαγε η Die Welt, πολλά γερμανικά ομοσπονδιακά υπουργεία και υπηρεσίες χρηματοδοτούν προγράμματα του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων της Γερμανίας. Το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων χρηματοδότησε κατά το διάστημα 2017 με 2019, με περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ, προγράμματα του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων.

Για το πρόγραμμα «Αδελφοποίησις Εκτοπισμένων και Ιθαγενών» χορηγήθηκαν εντός του έτους 2020, περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ. Πάντως μετά την παρουσίαση της ετησίας εκθέσεως της BfV, αυξήθηκαν οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις Γερμανών πολιτικών για την συνεργασία της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης με το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων, ζητώντας εξηγήσεις από τον Ζεεχόφερ. Το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων, που ρωτήθηκε από την Die Welt για την άποψή του σχετικά με τις ακροδεξιές πεποιθήσεις της ATIB και τις σχέσεις της με τους «Γκρίζους Λύκους», αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Αναπάντητο έμεινε και το ίδιο ερώτημα που ετέθη στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών για την συνεργασία του με τις εν λόγω οργανώσεις.

www.newsbreak.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube