Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Ιουλίου 2020

Η εξαιρετικά περιορισμένη αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: σύμπτωση ή πρόθεση;

Η εξαιρετικά περιορισμένη αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: σύμπτωση ή πρόθεση;

Η μειωμένη αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με συγκρίσιμα οχήματα ντίζελ σημαίνει μείωση κατά 96% της ελευθερίας ταξιδιού. Και όμως, η «πράσινη» αιολική ενέργεια δεν είναι τόσο πράσινη όσο ισχυρίζεται.

Ένα σύγχρονο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο όπως το Golf 7 1.6 TDI με 90 hp έχει αυτονομία περίπου 1.000 χλμ. Μπορεί να αυξηθεί, ανάλογα με την περίπτωση, κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα με εφεδρικά δοχεία. Πράγματι, η προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων θα περιορίσει σοβαρά την κινητικότητά μας. Είναι σύμπτωση ή μήπως θέλουν συνειδητά να μας περιορίσουν; Η ακτίνα δράσης ενός απλού ηλεκτρικού αυτοκινήτου όπως το E-Golf 7 είναι περίπου 200 χλμ., μετά πρέπει το όχημα να επαναφορτιστεί.

Η επιλογή ενός μπιτονιού ρεζέρβας δεν είναι δυνατή εδώ! Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή στην οποία ένας κάτοικος της ηπειρωτικής Ευρώπης μπορεί να κινείται ελεύθερα και ανεξάρτητα περιορίζεται τουλάχιστον από 3 εκατομμύρια τ. χλμ. σε μέγιστη περιοχή 0,125 εκατομμύρια τ. χλμ.. Η μικρή αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεπάγεται επομένως μια μείωση 96% στην ελευθερία ταξιδιού σε σχχέση με τους δυνατούς προορισμούς.

Και αυτό ενώπιον της τεράστιας περιβαλλοντικής ζημίας που προκαλείται από την «πράσινη» αιολική ενέργεια, όπως υποβάθμιση του τοπίου, παθογόνοι υπόηχοι, ακραία οικονομική αναποτελεσματικότητα και προβλήματα διάθεσης των αποβλήτων. 

Πολύ πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεγαλύτερης και μεγαλύτερης εμβέλειας δεν θα διατίθενται μακροπρόθεσμα παρά μόνο σε οδηγούς με σημαντικά οικονομικά μέσα.

Σύνδεσμοι:  https://de.wikipedia.org/wiki/VW_Golf_VII https://www.auto-data.net/de/volkswagen-golf-vii-variant-1.6-tdi-90hp-bmt-18429

πηγή: https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=fr

 Réseau International

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube