Weather Icon

Οι επόμενες 100 κρίσιμες ημέρες…

Οι επόμενες 100 κρίσιμες ημέρες…

Οι επόμενες 100 μέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες και πολλά από αυτά που θα λάβουν χώρα αυτήν την περίοδο θα διαμορφώσουν  τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις τόσο στη χώρα μας όσο και ευρύτερα…

Την 3η Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη θα έχουμε την 59η προεδρική εκλογή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι  ψηφοφόροι θα εκλέξουν 538 εκλέκτορες, οι οποίοι στις 14 Δεκεμβρίου 2020 θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο.

Από σήμερα μέχρι την 3η Νοέμβρη απέχουμε 106 ημέρες ακριβώς.

Οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες δίνουν ένα σαφές προβάδισμα στον υποψήφιο των δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν έναντι του ιδιόρρυθμου λαϊκιστή Ντόναλντ Τραμπ.

Η συμπάθεια του γεμάτου αντιφάσεις  Τραμπ προς τους αυταρχικούς ηγέτες τύπου Πούτιν, Ορμπάν, Ντούντα, δεν κρύβεται παρά τις αποστάσεις που διατηρούν τα θεσμικά αντίβαρα του αμερικάνικου συστήματος ισχύος (Κογκρέσο, Υπουργείο Εξωτερικών, Άμυνας κλπ)…

Ακόμη βαθύτερος, μέχρι σημείο να εγείρει υποψίες, είναι ο “έρωτας” του Αμερικάνου προέδρου για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πρόσφατο  577 σελίδων βιβλίο  του “The Room Where It Happened”, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον  αποκαλύπτει ότι ο Τούρκος ομόλογος του Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε  αρκετά μεγάλη επιρροή στην πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία και αλλού…

Βλέπε: Αποκαλύψεις στο βιβλίο του Μπολτον: Πώς ο Ερντογάν έκανε ό,τι ήθελε τον Τραμπ

Η  πιθανότητα να χάσει ο Ντόναλντ Τραμπ τις εκλογές και να βρεθεί μακριά από τη θέση ισχύος, πιέζει τον φέρελπι δικτάτορα της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγιπ Εντογάν  να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων ανασύστασης της οθωμανικής ισχύος στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου.

Ο Τραμπ “έδωσε” κυριολεκτικά τους συμμάχους της Δύσης στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους Κούρδους, στον στρατό κατοχής της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία.

Ο Τραμπ στηρίζει την Τουρκία στις επεκτατικές κινήσεις της στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης…

Η παρουσία του Τραμπ στον Λευκό Οίκο κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται ανήσυχοι για τη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ σε μια πιθανή ελληνοτουρκική διένεξη στην ευρύτερη περιοχή.

Η κατάσταση στη Ν.Α. Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα εύφλεκτη καθώς πρόσφατα το Κοινοβούλιο της Λιβύης που υποστηρίζει τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ στον εμφύλιο της Λιβύης εναντίον των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, έδωσε στην Αίγυπτο την άδεια να παρέμβει στρατιωτικά εντός της Λιβύης.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube