Ελλάδα , Τουρκία 25 Ιουλίου 2020

“Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το Βυζαντινό όνειρο”,… προτρέπει το τουρκικό ΥΠΕΞ

“Η Ελλάδα να ξυπνήσει από το Βυζαντινό όνειρο”,… προτρέπει το τουρκικό ΥΠΕΞ

“H Ελλάδα με αφορμή την αντίδραση προς το άνοιγα της Αγίας Σοφίας για λατρεία, εμφάνισε για μια ακόμη φορά την εχθρότητα της προς το Ισλάμ και την Τουρκία. Καταδικάζουμε έντονα τις εχθρικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και μελών του κοινοβουλίου που υποδαύλισαν τον κόσμο, όπως και το ότι επετράπη στην Θεσσαλονίκη το δημόσιο κάψιμο της ένδοξης σημαίας μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

“Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το προσκύνημα ξανά στην Αγία Σοφία, έχουν και πάλι αυταπάτες. Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια, που δεν έχουν πάρει το μάθημα τους από την ιστορία, πρέπει να θυμηθούν τη μοίρα που είχαν στο Αιγαίο όσοι δεν σεβάστηκαν τη ένδοξη σημαία μας. Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το βυζαντινό όνειρο, το οποίο δεν μπόρεσε να ξυπνήσει για και 567 χρόνια και πρέπει να απαλλαγεί από το τραύμα αυτό.

“Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οι πιέσεις εναντίον της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη χώρα της εγγράφονται στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, είναι αυτή που παραβλέπει την κατεδάφιση των ιστορικών τζαμιών στην επικράτειά της και η μόνη που δεν έχει τζαμιά στην πρωτεύουσα της. Καμία χώρα δεν μπορεί να δώσει μαθήματα στην Τουρκία, σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εθνικής κυριαρχίας της. Το τζαμί Αγία Σοφία που άνοιξε για λατρεία στην κατεύθυνση της βούλησης του τουρκικού έθνους, αποτελεί περιουσία της Τουρκίας και όπως και τα άλλα πολιτιστικά περιουσιακά μας στοιχεία, θα είναι για πάντα ιδιοκτησία και προστασία μας”, καταλήγει.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube