REAL TIME |

Weather Icon
Ανατολική Μεσόγειος 14 Ιουλίου 2020

Η εκτός ορίων επιθετικότητα του χιτλερίσκου

Η εκτός ορίων επιθετικότητα του χιτλερίσκου

Την ώρα που στην Ελλάδα γίνεται καβγάς τρικούβερτος για την διάθεση των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ, για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», την ώρα που ευρωβουλευτής του Σύριζα, εγκαλεί την Ελλάδα με ερώτηση του στην Κομισιόν, μιλώντας για σκανδαλώδεις και αδιαφανείς επιχορηγήσεις ελληνικών ΜΜΕ, ο χιτλερίσκος της Άγκυρας, δια του υποτακτικού του Μ. Τσαβούσογλου, έκανε την παρακάτω εξόχως προκλητική δήλωση:

«Εμείς καθορίσαμε τα δυτικά σύνορα(στη Μεσόγειο) της υφαλοκρηπίδας μας. Εμείς στα νησιά αυτά ( Ρόδο, Κάρπαθο, Κρήτη ) δώσαμε χωρικά ύδατα έξι μιλίων. Τα νησιά αυτά μπορούν να έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα».

Από το «εμείς καθορίσαμε» και όχι το Δίκαιο της Θάλασσας και «εμείς δώσαμε στα ελληνικά νησιά χωρικά ύδατα έξι μιλίων», προκύπτει ότι οι νεοθωμανοί έχουν γυρίσει το ρολόι του χρόνου 200 χρόνια πίσω, όταν ο ελληνισμός στέναζε ακόμη κάτω από τον τουρκικό ζυγό.

Η επιστροφή στο οθωμανικό τους μεγαλείο, που αποφάσιζαν και διέτασσαν τους υπηκόους τους σε Μεσόγειο και Βαλκάνια, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετέτρεψαν τον προαύλιο  χώρο της Αγιάς Σοφιάς σε Ντίσνεϊλαντ, την ημέρα της επετείου της άλωσης της Πόλης, κάνοντας  προβολές βυζαντινών εικόνων και του δικέφαλου αετού, που κατέστρεψαν στη συνέχεια τα κανόνια του Μωάμεθ, συνδέοντας έτσι την σημερινή Τουρκία, με το οθωμανικό παρελθόν της.

Κατά τα άλλα, η χώρα αυτή έστω και στους τύπους βρίσκεται στην διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μέλος της Βορειοατλανικής Συμμαχίας και απειλεί πολεμικά πλοία Ελλάδας και Γαλλίας, που επιχείρησαν να κάνουν νηοψία σε εμπορικό κατά τα άλλα πλοίο με στρατιωτικό υλικό, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων, που συνόδευαν τρεις τουρκικές φρεγάτες με προορισμό λιμάνι, που ελέγχεται από τον Σάρατζ.

Στο Βερολίνο τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου η Α. Μέρκελ συγκάλεσε διάσκεψη με την συμμετοχή του νεοσουλτάνου της Τουρκίας και χωρίς την πρόσκληση της Ελλάδας, αποφασίστηκε με την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, να επιβληθεί εμπάργκο όπλων προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη.

Η Τουρκία το έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της και γι’ αυτό δεν ίδρωσε το αφτί κανενός. Προκλητικά μεταφέρει πάσης φύσεως οπλισμό στον Σάρατζ και στήνει βάσεις στο μέρος της Λιβύης, που ελέγχει ο Πρωθυπουργός της Τρίπολης.

Ο σκοπός προφανής και μετά της επίσκεψη υπουργικού κλιμακίου της Τουρκίας στην Τρίπολη. Να δέσουν το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο και παράλληλα να αναλάβουν την εκμετάλλευση πετρελαιοπηγών που βρίσκονται εντός του χερσαίου εδάφους της Λιβύης.

Όλη αυτή την τουρκική πολεμική δραστηριότητα ο Μ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι γίνεται με τις ευλογίες του Τραμπ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική συνομιλία ο Ερντογάν και πήρε το πράσινο φως.

Αν όμως γυρίσει κανείς στο χρόνο θα διαπιστώσει ότι η Τουρκία ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο προκλητικότητας και επιθετικότητας απέναντι στην Ελλάδα αφού στο παρελθόν με αντίστοιχες κινήσεις κατάφερε να οδηγήσει την Αθήνα σε σειρά υποχωρήσεων υπό τις ευλογίες και ενίοτε την καθοδήγηση και τις πιέσεις της Ουάσιγκτον.

Η υπόθεση της του ορισμού της υφαλοκρηπίδας ξεκίνησε επί χούντας το 1973 μετά από την εξαγγελία από την Αθήνα της ανεύρεσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή της Θάσου.

Ακολούθησε η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974. Η Άγκυρα δεν εγκατέλειψε τις βλέψεις της στο Αιγαίο και επανήλθε με ερευνητικό σκάφος στην περιοχή το 1976. Η Ελλάδα προσέφυγε τότε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και μονομερώς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Για τη συνέχεια LastPoint

σχετικά άρθρα