Weather Icon

Η Αρμενία θα ενταχτεί στο «διπλωματικό μέτωπο» της Κύπρου και της Ελλάδας

Η Αρμενία θα ενταχτεί στο «διπλωματικό μέτωπο» της Κύπρου και της Ελλάδας

Όπως γράφει η εφημερίδα «Hayastani Hanrapetutyun», «Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 13 Ιουλίου, θα συζητηθεί η πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας. Η Ελλάδα και η Κύπρος δημιουργούν ένα «διπλωματικό μέτωπο» για την αντιμετώπιση της «προκλητικής συμπεριφοράς» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο πολιτικός Σουρέν Σαρκισιάν εξέφρασε την γνώμη ότι η Αρμενία πρέπει να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και το «διπλωματικό μέτωπο» που δημιουργήθηκε από την Ελλάδα και την Κύπρο, φυσικά, είναι μια πλατφόρμα για μια τέτοια συνεργασία. Έτσι συμμετέχοντας σε τέτοιες πρωτοβουλίες, η Αρμενία μπορεί επίσης να θέσει τα ζητήματά της τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για μας. Ο λόγος για την ενοποίηση των δυνάμεων είναι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αγία Σοφία και η πρωτοβουλία του να μετατραπεί την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί. Στο μέλλον παρόμοιες δράσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με τα αρμενικά πολιτιστικά μνημεία και μνημεία που βρίσκονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Σαρκισιάν, σε αυτή την περίπτωση η συνεργασία με τους Έλληνες και Κύπριους εταίρους και ο κοινός αγώνας θα είναι πιο αποτελεσματικοί για να νικήσουν τη μία ή την άλλη πρωτοβουλία της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube