Weather Icon

Η Αρμενία αναστέλλει τη συμμετοχή Τούρκων επιθεωρητών σε επισκέψεις επιθεώρησης στην Αρμενία

Η Αρμενία αναστέλλει τη συμμετοχή Τούρκων επιθεωρητών σε επισκέψεις επιθεώρησης στην Αρμενία

Η Αρμενία ενημέρωσε τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ και τα κράτη που συμμετέχουν στη Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΣΕΔ) στην Ευρώπη, ότι αναστέλλει τη συμμετοχή των Τούρκων αντιπροσώπων να διενεργήσουν επιθεωρήσεις στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο πλαίσιο της Συνθήκης ΣΕΔ και του εγγράφου της Βιέννης.

Η υπηρεσία τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας σημειώνει, ότι το Ερεβάν έλαβε την απόφαση αυτή βάσει των αρχών της Συνθήκης ΣΕΔ και της Συνθήκης της Βιέννης. Είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας της Αρμενίας.

«Η εφαρμογή οποιασδήποτε επίσκεψης επιθεώρησης στο έδαφος της Αρμενίας από την Τουρκία, η οποία στηρίζει ανοιχτά τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας και κάνει άνευ προηγουμένου απειλές κατά την Αρμενία, συγκεκριμένα, από τις 12 Ιουλίου 2020, θα επηρεάσει αρνητικά τα συμφέροντα της Αρμενίας και μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του πληθυσμού», – αναφέρει η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται επίσης, ότι η Αρμενία παραμένει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη ΣΕΔ και το έγγραφο της Βιέννης. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, στις 29 Ιουλίου, η Μόνιμη Αποστολή της Δημοκρατίας της Αρμενίας στον ΟΑΣΕ εξέδωσε δήλωση στα συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ και τα κ΄ρατη μέλη της Συνθήκης ΣΕΔ, ενημερώνοντας, ότι από εξής η Δημοκρατίας της Αρμενίας στο πλαίσιο της Συνθήκης ΣΕΔ και του εγγράφου της Βιέννης αναστέλλει τις επιθεωρήσεις της Δημοκρατίας της Τουρκίας (ή τη συμμετοχή των Τούρκων επιθεωρητών ως προσκεκλημένων στις επισκέψεις επιθεώρησης) που θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube