Weather Icon

H Chevron εξαγόρασε τη Noble Energy για 5 δισ. δολάρια

H Chevron εξαγόρασε τη Noble Energy για 5 δισ. δολάρια

Ο ενεργειακός κολοσσόςChevron Corp ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Noble Energy Inc. για περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε έναν κλάδο που υπέστη μεγάλο σοκ από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής Chevron στις 17 Ιουλίου 2020 και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Noble Energy θα λάβουν 0.1191 μετοχές της Chevron για κάθε μία μετοχή που κατέχουν στην Noble.

Η Noble είναι η πρώτη μεγάλη στρατηγική κίνηση της Chevron μετά την αποχώρησή της από την προσπάθεια εξαγοράς της Anadarko Petroleum Corp, την οποία απέκτησε τελικά η Occidental Petroleum Corp., με την βοήθεια του Γουόρεν Μπάφετ.

Η Noble που εδρεύει στο Χιούστον είναι ανεξάρτητος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου με εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις. Η απόκτηση της παρέχει στη Chevron, σύμφωνα με αναλυτές, αποδεδειγμένα αποθέματα χαμηλού κόστους και πόρους που θα ενισχύσουν ένα ήδη προνομιακό χαρτοφυλάκιο. Η εξαγορά της εταιρείας θα επεκτείνει την παρουσία της Chevron στην Κολοράντο, στο Δυτικό Τέξας, το Νέο Μεξικό. 

Η εν λόγω εταιρεία είχε έρθει σε συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος “Αφροδίτη” και του οποίου τα αποθέματα σε φυσικό αέριο εκτιμώνται σε 4.5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Ως γνωστόν, το κοίτασμα “Αφροδίτη” βρίσκεται στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και αποτελεί την πρώτη ανακάλυψη υδρογονανθράκων για την Μεγαλόνησο το 2011.

Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube