Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 20 Ιουλίου 2020

Έβρος: Ξεσάλωσαν οι διακινητές λαθρομεταναστών – Γενικέ Αστυνομικέ Διευθυντά Πασχάλη Συριτούδη, μήπως ξεφεύγει η κατάσταση;

Έβρος: Ξεσάλωσαν οι διακινητές λαθρομεταναστών – Γενικέ Αστυνομικέ Διευθυντά Πασχάλη Συριτούδη, μήπως ξεφεύγει η κατάσταση;

Άλλη μια σύλληψη στο Μεγάλο Δέρειο Σουφλίου, αλλοδαπού ο οποίος μετέφερε 8 λαθρομετανάστες

Έχουν αρχίσει και… ξεσαλώνουν οι διακινητές λαθρομεταναστών, αφού καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία ανακοινώνει επίσημα συλλήψεις τους τόσο σε διάφορα σημεία του νομού Έβρου, αλλά κάποιων και στους υπόλοιπους νομούς της Θράκης και της Μακεδονίας.

Φαίνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει (είμαστε σίγουροι ότι ήδη έχει γίνει), τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλη Συριτούδη, που έχει και την ευθύνη της επίβλεψης και λήψης επιπρόσθετων μέτρων. Γιατί οι κάτοικοι του Έβρου ανησυχούν, όχι μόνο γιατί βλέπουν στα χωριά τους και πάλι αρκετούς λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, αλλά επειδή κινδυνεύουν από τους διακινητές, οι οποίοι κινούνται με τα αυτοκίνητα που τους μεταφέρουν αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες σε επαρχιακούς δρόμους. Με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών τροχαίων, όχι μόνο για την δική τους και την ζωή όσων μεταφέρουν, αλλά και ανύποπτων πολιτών, πεζών και οδηγών.

Άλλη μια σύλληψη διακινητή στο Μεγάλο Δέρειο

Οι Συνοριοφύλακες και γενικότερα οι αστυνομικοί κάνουν ότι μπορούν, όμως κάποιοι λαθρομετανάστες υπό την καθοδήγηση των Τούρκων βρίσκουν κρυφά περάσματα στον ποταμό Έβρο και μπαίνουν στην Ελλάδα. Εκεί τους περιμένουν οι διακινητές για να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Ίσως χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις και καλύτερος συντονισμός και γι’ αυτό υπεύθυνος είναι προφανώς ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ.Συριτούδης, που αντί να ψάχνει αν και πως μαθαίνουν οι δημοσιογράφοι κάποιες πληροφορίες για αστυνομικά συμβάντα (από τον καιρό που ήταν στην Ορεστιάδα ήταν η… αγαπημένη του συνήθεια), μάλλον καλύτερο είναι να δώσει λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα, πριν ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, γιατί εκτιμούμε τις ικανότητες του, γνωρίζει καλά το θέμα και το συγκεκριμένο πρόβλημα και επειδή στην κρίση του περασμένου Μαρτίου είχαμε εξάρει την συμβολή του στην αντιμετώπιση της, αφού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή συντονίζοντας και στη συνέχεια τις αντιδράσεις. Αντί λοιπόν να… αναλώνεται σε ανούσιες ενέργειες, προφανώς είναι καλύτερο να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί οι πληροφορίες μας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως φυσική και πολιτική ηγεσία είναι προβληματισμένες με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο λαθρομεταναστευτικό.

Χθες βράδυ είχαμε άλλη μια σύλληψη διακινητή που μετέφερε 8 λαθρομετανάστες, στον οικισμό του Μεγάλου Δερείου Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας”.

Μέσα στην βδομάδα που τελειώνει είχαμε επίσημες ανακοινώσεις για συνεχείς συλλήψεις διακινητών οι οποίοι μετέφεραν λαθρομετανάστες και μάλιστα εκτός από το νομό Έβρου και σε Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός των δράσεων και της επιτήρησης συνόρων και περασμάτων.

Πηγή: evros-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube