Weather Icon
Τουρκία 5 Ιουλίου 2020

Ερντογάν κατά Ε.Ε. για ταξιδιωτικό αποκλεισμό: «Αν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα»

Ερντογάν κατά Ε.Ε. για ταξιδιωτικό αποκλεισμό: «Αν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα»

Νέες απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον ταξιδιωτικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στην Τουρκία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον Τούρκο πρόεδρο να απευθύνεται στις ευρωπαϊκές χώρες, λέγοντας: «Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε δέκα!».

Ο Τ. Ερντογάν σημείωσε πως «η EE ενώ άνοιξε τις πόρτες της σε χώρες που οι υποδομές τους από την οικονομία μέχρι τη δημοκρατία είναι σαθρές, άφησε την Τουρκία απέξω κι αυτό είναι ένα σημάδι ανησυχητικό».

«Αλλά ας κάνουν ό,τι θέλουν», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, για να προσθέσει: «Δεν θα γίνουν εμπόδιο στους δημοκρατικούς και οικονομικούς στόχους της Τουρκίας. Εάν εμείς χάσουμε μία, εσείς θα χάσετε 5, εσείς θα χάσετε 10!».

Όπως αναφέρει μάλιστα η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, εκείνη τη στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν, σήκωσε και τις δύο παλάμες των χεριών του για να δώσει έμφαση στην αναφορά του.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ασυναγώνιστη διεθνώς στον τομέα της υγείας και του τουρισμού μετά την πανδημία, καλώντας τη Γερμανία να προβεί σε θετικά βήματα απέναντι στην Τουρκία. «Ειδικά στον τομέα του τουρισμού και της υγείας δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο έθνος που να μπορεί να μας συναγωνιστεί», τόνισε.

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube