Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ 27 Ιουλίου 2020

Ενοχλεί την Τουρκία η κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ ανατολικά της Κρήτης

Ενοχλεί την Τουρκία η κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ ανατολικά της Κρήτης

Στη φωτογραφία αμερικανικό F-18 ενώ απογειώνεται από αεροπλανοφόρο. Στην κοινή άσκηση με την Ελλάδα θα συμμετέχουν τέσσερα F-18 των ΗΠΑ.

Φαίνεται ότι μετά την ενόχληση που προκάλεσε στην Τουρκία, η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στον Έβρο, για τη διεξαγωγή ΝΑΤΟϊκής άσκησης, έρχεται να προστεθεί ένα νέο ζήτημα που προκαλεί τη δυσφορία της Τουρκίας, η  κοινή αεροναυτική άσκηση τη φορά αυτή στην ελληνική θαλάσσια ζώνη μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, από περιοχή που θα διέλθει ο αγωγός EAST MED.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Şafak, που αποτελεί στην κυριολεξία το φερέφωνο του ΑΚΡ και του Ερντογάν, η άσκηση θα διεξαχθεί τις 2-3 Αυγούστου 2020, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά σ’ εκείνη που δέσμευσε η Τουρκία με τη NAVTEX για έρευνες του ερευνητικού σκάφους  Oruç Reis.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την άσκηση ως μια πρόκληση έναντι της Τουρκίας, τη στιγμή μάλιστα που το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, μαζί με 12 πολεμικά σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατέπλευσε από τη Διώρυγα του Σουέϊζ  την περιοχή της Κρήτης.

Στην κοινή άσκηση θα συμμετέχουν 4 ελληνικά F-16 και 4 αεροσκάφη F-18 των ΗΠΑ.

 Σημειώνεται ότι στο τουρκικό δημοσίευμα δεν γίνεται λόγος για την άσκηση που διεξήχθη χθες και προχθές στην οποία συμμετείχαν τα ελληνικά μαχητικά F-16 που είχαν απογειωθεί από τη Σούδα και τα αμερικανικά F-18 Hornet του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Αιζενχάουερ».

https://www.yenisafak.com/dunya/giritte-yeni-tahrik-yunanistanin-girit-adasinda-abd-yunan-ortak-tatbikati-3550781

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube