Weather Icon
Ισλάμ , Ορθοδοξία , Τουρκία 6 Ιουλίου 2020

Εκκλησία Κρήτης για Αγία Σοφία: Σεβασμό στην Ιστορία και τη συνύπαρξη των λαών

Εκκλησία Κρήτης για Αγία Σοφία: Σεβασμό στην Ιστορία και τη συνύπαρξη των λαών

Η Εκκλησία της Κρήτης ζητά να διατηρηθεί το νυν καθεστώς στην Αγία Σοφία – Καλεί τους πιστούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό

Την ανάγκη διατήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος στην Αγία Σοφία επισημάνει η Εκκλησία της Κρήτης στη σημερινή της συνεδρία. Η επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης επαναδιατυπώνει τη θέση για το αδιαπραγμάτευτο της θείας Κοινωνίας και καλεί τους πιστούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών σχετικά με τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού.

Σχετικά με το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη από μουσείο σε τζαμί, η Εκκλησία της Κρήτης δηλώνει την ανάγκη της διατήρησής του, με σεβασμό στην Ιστορία, τη συνύπαρξη των λαών, των θρησκειών και των πολιτισμών, στη βάση της αγάπης, της αλήθειας και της δικαιοσύνης, όπως τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Οι Ιεράρχες συναντήθηκαν και με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ένταξης εκκλησιαστικών έργων και Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής σε προγράμματα της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube