Weather Icon
Κύπρος 11 Ιουλίου 2020

Έχασε και η αισχύνη το νόημά της, βρε Οζερσάι

Έχασε και η αισχύνη το νόημά της, βρε Οζερσάι

  Άριστος Μιχαηλίδης   

Τι παράνοια είναι αυτή που ζούμε! Κάθε φορά που πιστεύουμε ότι τα είδαμε όλα, εμφανίζεται και κάτι ακόμα που δεν είδαμε. Η νέα καταγγελία που έκανε ο Οζερσάι δίνει πια νέες διαστάσεις στην επιστήμη του Γκεμπελισμού. Και στην επιστήμη των συμβιβασμών, επίσης. Έστειλε επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και καταγγέλλει την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» ότι έστησε δυο πολυβολεία κοντά στο οδόφραγμα του Λιμνίτη. «Κοντά στη χερσαία συνοριακή πύλη Λιμνίτη, εγκαταστάθηκαν πρόσφατα εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς δύο φορητά πολυβολεία που φαίνεται ότι κατασκευάστηκαν από ενισχυμένο μπετόν», λέει η καταγγελία του. Το ενισχυμένο μπετόν τον ενόχλησε τον υποχθόνιο. Παραβιάζουν, λέει, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το στρατιωτικό στάτους κβο και έχουν σκοπό να αποκομίσουν στρατιωτικό πλεονέκτημα. Με τα φορητά πολυβολεία! Αυτά τα μπετονένια κατασκευάσματα που η Εθνική Φρουρά τοποθετεί σε διάφορα σημεία της γραμμής αντιπαράταξης και τα βλέπουμε όλοι διότι δεν είναι κρυμμένα, για να υπάρχουν εκεί να μπουν μέσα οι φαντάροι να προστατευθούν σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση. Παλιά σκάβαμε τρύπες στη γη ή τοποθετούσαμε σακκούλες με άμμο. Τώρα είναι πια εργοστασιακά, κατασκευάζονται από μπετόν και τοποθετούνται όπου κρίνεται πως υπάρχει πιθανότητα να μας χρειαστούν. Με αυτά θέλουμε να αποκτήσουμε στρατιωτικό πλεονέκτημα. Πώς, δηλαδή; Αφού είναι φανερό ότι είναι αμυντικά. Θα μπουν μέσα για να σωθούν οι φαντάροι αν δεχθούν επίθεση. Δεν μπορούν να μπουν μέσα και να ξεκινήσουν επίθεση. Δεν μετακινούνται αυτά τα πολυβολεία να τα πάρουν στα χέρια τους και να προχωρούν προς την Κερύνεια.

Έχασε και η αισχύνη το νόημα της με αυτούς τους ανθρώπους. Με αυτούς που μας καλούν να συνεννοηθούμε για ένα κοινό μέλλον. Μας καταγγέλλει για δύο πολυβολεία, που ανακάλυψαν σε κάποια χωράφια, αυτός που μόλις πριν ένα χρόνο (24/5/2019) δήλωνε ότι «προχωρούμε σε περισσότερη συνεργασία στα θέματα στρατού και ασφάλειας με την Τουρκία». Την ίδια ώρα που στα κατεχόμενα έφθαναν από την Τουρκία 4.000 Τούρκοι στρατιώτες. Μας καταγγέλλουν για παραβίαση του στρατιωτικού στάτους κβο αυτοί που προελαύνουν στη νεκρή ζώνη μέρα παρά μέρα. Αυτοί που καλούν την Τουρκία να εισβάλλει στις κυπριακές θάλασσες. Αυτοί που μπαίνουν στην Αμμόχωστο με τη συνοδεία του Αττίλα και απειλούν να την εποικίσουν. Καλά που δεν μας κατάγγειλαν ότι στήνουμε εικονικές σκοπιές στη γραμμή αντιπαράταξης, σαν τα σκιάχτρα που στήνουν οι γεωργοί στα χωράφια τους, για να τρομάξουμε τους Αττίλες.

Όχι τυχαία βέβαια, οι εξωφρενικές καταγγελίες του Οζερσάι ακολούθησαν την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας ότι θα περιλάβει την Κυπριακή Δημοκρατία στο πρόγραμμα διεθνούς στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ανησύχησαν οι Τούρκοι ότι θα αποκτήσουμε στρατιωτικό πλεονέκτημα με δύο κενά πολυβολεία στην Τηλλυρία; Ασφαλώς όχι. Ανησύχησαν, όμως, γιατί οι ανακοινώσεις των Αμερικανών όσο κι αν δεν έχουν καμιά σχέση με στρατιωτική συνεργασία, ούτε έχουν κόστος στη διαχρονική συμμαχία τους με την Τουρκία, ωστόσο, τοποθετούν την Κυπριακή Δημοκρατία σε καλύτερη μοίρα όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μεσόγειο. Πάντως, τοποθετούν την Κυπριακή Δημοκρατία σε μια κάποια μοίρα, τη θεωρούν κράτος με στρατηγικό ρόλο στην περιοχή. Διότι μέχρι σήμερα δεν την είχαν σε καμία μοίρα για να ικανοποιούν την τουρκική επιθυμία περί εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι αυτό, δηλαδή το ότι στη νέα στρατηγική των ΗΠΑ για τη Μεσόγειο περιλαμβάνεται και η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συμμαχικό κράτος, είναι μια εξέλιξη που ανησυχεί την Άγκυρα. Σε πολιτικό επίπεδο, φυσικά. Μη νομίζουμε κιόλας ότι έχουμε καμιά στρατιωτική αναβάθμιση. Αυτήν μόνοι μας πρέπει να την κάνουμε. Φτάνει να αντιληφθούμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Με ποιους ελπίζουμε ότι θα δείξουν την ελάχιστη καλή διάθεση για να συνεννοηθούμε. Διότι, αυτοί είναι. Αυτοί, που την ώρα που φέρνουν στην Κύπρο Τούρκους στρατιώτες να μας εξοντώσουν, πάνε στα Ηνωμένα Έθνη και μας καταγγέλλουν διότι είδαν δύο άδεια αμυντικά πολυβολεία, που θα βοηθήσουν κάπως τους φαντάρους μας να μην τρώνε ακάλυπτοι τις τουρκικές σφαίρες.

[email protected]

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube