Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία , Τουρκία 19 Ιουλίου 2020

Δέσμευση Τουρκίας στη Ρωσία: Δεν θα επιτρέψουμε διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τους S-400

Δέσμευση Τουρκίας στη Ρωσία: Δεν θα επιτρέψουμε διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τους S-400

Για τις ανησυχίες της Ρωσίας αναφορικά με την πώληση των S-400 σε μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ μίλησε Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος γνωστοποίησε τη δέσμευση της Άγκυρας στη Μόσχα.

Η Τουρκία δεσμεύτηκε στη Ρωσία πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τους αντιπάλους της να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πυραυλικό σύστημα S-400, γνωστοποίησε ο επικεφαλής των τουρκικών Υπηρεσιών Άμυνας, Ισμαΐλ Ντεμίρ.

Ο ανώτερος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις ανησυχίες που είχε εκφράσει η Ρωσία κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό SETA στην Ουάσινγκτον, σχετικά με την πώληση των πυραύλων στην Άγκυρα, ένα μέλος του ΝΑΤΟ

«Ήταν ιδιαιτέρως ανήσυχοι. Ως έθνος, το οποίο σέβεται την υπογραφή του τόσο στη Συμμαχία όσο και με τη Ρωσία, πρέπει να προασπίσουμε τα εκατέρωθεν συμφέροντα και να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξει καμία διαρροή (σ.σ. πληροφοριών). Έτσι, δεσμευτήκαμε ότι θα λάβουμε όποιο μέτρο είναι δυνατό» δήλωσε. 

Το πυραυλικό σύστημα έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Άγκυρας. Τον περασμένο μήνα ο Γερουσιαστής Τζον Θουν είχε προτείνει την αλλαγή της αμερικανικής νομοθεσίας ώστε να μπορέσει η Ουάσινγκτον να αγοράσει τους πυραύλους S-400 από την Τουρκία.

Στο σχετικό κείμενο της πρότασης, σύμφωνα με το «Defense News», αναφέρεται πως τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά των πυραύλων θα λαμβάνονταν από το ταμείο του στρατού.

Η Άγκυρα είχε απορρίψει την πρόταση.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube