Weather Icon
Αιγαίο , Τουρκία 13 Ιουλίου 2020

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Αλιευτικά έφτασαν μέχρι τη Μύκονο για να ψαρέψουν

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Αλιευτικά έφτασαν μέχρι τη Μύκονο για να ψαρέψουν

Τρία τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν την Κυριακή να ψαρεύουν σε απόσταση δύο – τριών ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Μυκόνου, με τους κάτοικους του νησιού να είναι ανάστατοι.

Όπως κατήγγειλαν, επρόκειτο για τρία μεγάλου μεγέθους αλιευτικά, τα οποία έφεραν τα ονόματα Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz. Μάλιστα, την ίδια στιγμή, υπήρξαν παρόμοιες καταγγελίες, για τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν ανοιχτά της Πάρου, αλλά και πολύ κοντά στις ακτές του Αγαθονησίου.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και έκατσαν λίγο να ξαποστάσουν σε υπήνεμο μέρος.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας έρχεται την ώρα που υπάρχει αναταραχή στην Ελλάδα εξαιτίας της απόφασης του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικά αλιευτικά εμφανίζονται μαζικά σε τόσο κοντινή απόσταση από τις ελληνικές ακτές.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube