REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 4 Ιουλίου 2020

Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Την τουρκική προπαγάνδα ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ κάνοντας λόγο ότι «είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα 16 από τα 23 νησιά» στο Αιγαίο. 

Κατά την επίσκεψή του στη φρεγάτα Gaziantep που πλέει στη Μεσόγειο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο, λέγοντας : «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄όψιν τους αυτές τις εκτιμήσεις».  

Ο κ. Ακάρ σημείωσε επίσης πως «το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας και έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα». Επίσης έκανε λόγο για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και για την «περιοχή κυριαρχίας μας και τις κινήσεις που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας».

Επανέλαβε πως «πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή που να μην περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Γαλλίας για επεισόδιο με φρεγάτα της στη Μεσόγειο, ο κ. Ακάρ σημείωσε πως «η κίνηση αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πολιτικό και όχι στρατιωτικό παιχνίδι», ζητώντας κι αυτός -μετά τον Τσαβούσογλου- από τους Γάλλους να ζητήσουν συγγνώμη.

Κατά τη συνάντηση του που προηγήθηκε με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φ. Σάρατζ, ο κ. Ακάρ διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα είναι στο πλευρό της Λιβύης τονίζοντας ότι στα πλαίσια και «των εντολών του Τ. Ερντογάν και σήμερα και στο μέλλον, θα είμαστε δίπλα σας και για τους Λίβυους αδερφούς μας θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έφτασε χθες στη Λιβύη, μαζί με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ, και κατά τη συνάντησή του με τον Φ. Σάρατζ, ανέφερε πως η Τουρκία θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον λαό της Λιβύης, ενώ κατηγόρησε τις χώρες που δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης σημειώνοντας μάλιστα ότι «θα πληρώσουν το τίμημα της αδικίας τους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι άλλοι θα πληρώσουν το τίμημα της αδικίας τους. Εσείς έχετε δίκιο και θα νικήσετε. Οι άλλοι, και όσοι τους υποστηρίζουν (σ.σ.: τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χ. Χαφτάρ), ηττήθηκαν και θα ηττηθούν περισσότερο». 

www.liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube