Weather Icon

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Josep Borrell-Fontelles, Ύπατο Εκπρόσωπο Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Josep Borrell-Fontelles, Ύπατο Εκπρόσωπο Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική

Αξιότιμε κ. Μπορέλ,

πολύ πρόσφατα ήρθατε στην Ελλάδα, πήγατε στον Έβρο και δεν ξέρω πού αλλού, είπατε πολύ ωραία λόγια υποστήριξης – ειλικρινά όμως δεν κατάλαβα την έννοια της επίσκεψής σας, πού σκόπευε και, μετά απ΄ αυτήν, τί μέλλει γενέσθαι. Θα το δούμε;

Πρόσφατα διάβασα τη δήλωση του συναδέλφου σας κ. Oliver Varhely σύμφωνα με την οποία η Τουρκία, ως υποψήφια ένταξης χώρα στην ΕΕ, θα λάβει, Δημοσιονομικό Πλαίσιο ΙΡΑ 2021-2027 ένα ποσό, σίγουρα σημαντικό, ποσοστό ενός συνολικού όγκου 14,5 δις ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως η Κοινότητα συνεχίζει να δίνει δωρεάν στη Τουρκία μεγάλα ποσά χρημάτων δήθεν ως προενταξιακές προκαταβολές (!) μολονότι ξέρει πολύ καλά πως η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέρος και μέλος της ΕΕ για τους χίλιους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, και εσείς καλύτερα από εμάς,

διότι η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να γίνει κοινοτικό μέλος!!

     όλοι το ξέρουμε, όλοι σας το ξέρετε ακόμη καλύτερα διότι αν «γίνει», τότε πείτε αντίο σε ό, τι «κοινοτικό» δημιουργήσατε, πείτε αντίο στην Ευρώπη, 

     αλλά η Τουρκία ακόμη λαμβάνει εκατομμύρια ευρωπαϊκά ευρώ με όλες όσες αντι-ευρωπαϊκές συμπεριφορές είχε και συνεχίζει να έχει και όλες της τεράστιες παραβάσεις και παραβιάσεις τους Διεθνούς  Δικαίου και των δικαιωμάτων των μελών της Κοινότητάς σας που την βαρύνουν!

Και τότε διερωτώμαι και, με πολύ απλά λόγια για να το καταλάβετε καλύτερα,  ερωτώ απευθείας εσάς: γιατί εσείς ακόμη αυτή τη Τουρκία της ανομίας και του εγκλήματος  συνεχίζετε να την χρηματοδοτείτε όταν:

1) αυτή η ίδια πάντα Τουρκία βρίσκεται απ’ το  μακρινό 2005 σε «συνομιλίες» ένταξης, είναι δηλαδή κιόλας 15 χρόνια, και κατά τη διάρκεια όλου αυτού του χρονικού διαστήματος ουδέποτε τήρησε τις δεσμεύσεις της ούτε προς την ΕΕ ούτε προς κοινοτικά κράτη. Απεναντίας, με την πιο μεγάλη ευκολία – και εσείς κάθεστε σαν αποβλακωμένοι – «σας ψήνει το ψάρι στα χείλη», κατά το σοφό ελληνικό ρητό!!

2) εάν υπάρχει στον κόσμο ένα κράτος απολύτως ένοχο παντός είδους εγκλημάτων (ενάντια στα ανθρώπινα όντα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ίδια τη δικαιοσύνη, ενάντια στον πολιτισμό, ενάντια σε ό, τι είναι τάξη, νομιμότητα και ειρήνη – ε! λοιπόν αυτή η χώρα δεν είναι άλλη παρά η Τουρκία σας, η υποψήφια σας μέλος της ΕΕ!!

3) η Τουρκία διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει μια ατελείωτη σειρά από παραβάσεις, παραβιάσεις, καταπιέσεις, αυθάδειες, καταπατήσεις ακριβώς ενάντια δυο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα και Κύπρος), το ξέρετε, από το μακρινό 1973-1974!!

4) η Τουρκία ενεργεί με τρόπο που σφοδρά ταράζει την ειρήνη σε .όλη τη κεντρική και ανατολική λεκάνη της Μεσογείου!!

5) η Τουρκία είναι ασφαλώς μια από εκείνες τις χώρες όπου εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντες στο απολυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν, απόλυτη δικτατορία, βρίσκονται φυλακισμένοι δίχως καμία δυνατότητα απελευθέρωσης και με μεγάλες δυνατότητες να εξαφανιστούν μέσα στα οθωμανικά μπουντρούμια!!

6) η Τουρκία είναι ασφαλώς μια απ’ εκείνες τις χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα, έτσι όπως αποσαφηνίστηκαν στις χάρτες ΟΗΕ και ΕΕ, είναι καθημερινά και με τη μεγαλύτερη ευκολία καταπατημένα και αγνοημένα!!

7) η Τουρκία αδιαφορεί παντελώς για οποιαδήποτε παραίνεση της ΕΕ (και εσείς ο ίδιος το έχετε διαπιστώσει πολλές φορές, ομολογείστε το!)!!

8) η Τουρκία είναι ασφαλώς η χώρα όπου λειτουργούν τα τρομερά «λευκά κελιά», χώρος βασανιστηρίιων, φυσικών και ψυχικών!!

9) και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εγκληματικά ένοχη γιατί ποτέ δεν τιμώρησε την Τουρκία για όλα τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος δυο εκ των χωρών-μελών της, τα οποία ποτέ δεν προστατεύτηκαν!!

10) η ΕΕ επιβάλλει – μόνο και μόνο για να ευχαριστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες – ένα embargo στη Ρωσία επειδή προσάρτησε μια Κριμαία η οποία, κατά βάθος, ιστορικά υπήρξε πάντα ρωσική και ποτέ ουκρανική  (και βεβαίως δεν έγινε ποτέ ουκρανική απλώς γιατί ο Κρούτσεβ τη δώρισε στην Ουκρανία σαν να ήταν δική του προσωπική ιδιοκτησία!)!!

11) και δεν επιβάλλει κανένα embargo στη Τουρκία η οποία κατέχει παράνομα το 37% μιας χώρας-μέλους ΕΕ και

12) παραβιάζοντας συνεχώς το Διεθνές Δίκαιο δημιούργησε εκατομμύρια δυστυχείς πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ και τώρα Λιβύη!!

13) μια Τουρκία η οποία, όπως είστε αρμοδίως εν γνώσει, φέρθηκε με τρόπο απολύτως εγκληματικό εργαλειοποιώντας χιλιάδες δήθεν πρόσφυγες – στη πραγματικότητα παράνομοι λαθραίοι – σε μια προσπάθεια να παραβιάσει τα ελληνο-κοινοτικά σύνορα στον ποτεμό Έβρο τον Μάρτιο 2020!!

14) μια Τουρκία η οποία προτίθεται και σήμερα να επαναλάβει την απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα και στην ΕΕ, πάλι κατά μήκος του ποταμού Έβρου και των ελληνικών ανατολικών νησιών του Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος)!!

15)  μια Τουρκία που κάνει ό, τι παράνομο υπάρχει για να οικειοποιηθεί ελληνικές θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Κρήτης, Πελοποννήσου και Ρόδου!!

Και διερωτώμαι λοιπόν, και σας ερωτώ(αν και δεν θα με απαντήσετε ποτέ:

σε μια Τουρκία που ανεξίτηλα λερώθηκε  με όλα τα είδη εγκλημάτων ενάντια στην ανθρωπότητα και ενάντια σε ό, τι είναι Δίκαιο (Ελλάδα, Κύπρος, Κουρδιστάν, Συρία, Ιράκ, Λιβύη) και η οποία συνεχίζει να προσβάλλει τα δικαιώματα άλλων Χωρών και το ίδιο το Διεθνές Δίκαιο (UNCLOS) στην συνεχή εγκληματική προσπάθεια να επιβάλλει το παρανοϊκό είδος «εθνικού τουρκικού οθωμανικού δικαίου» της πάνω σε όλη τη κεντρο-ανατολική μεσογειακή περιοχή,

σε μια Τουρκία αυτού του είδους εσείς, Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται να δίνετε χρήματα μη επιστρεπτέα; συνεχίζετε να δίνετε την υποστήριξή σας υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τοιουτοτρόπως όλα τα κρίματά της;,

μια αυτού του είδους Τουρκία τολμάτε να βοηθάτε εις βάρος των νομίμων συμφερόντων δυο εκ των χωρών-μελών σας, οι οποίες συμπίπτει να είναι κιόλας και τα κοινοτικά σας σύνορα και οι μοναδικές επάλξεις που μπορείτε να αντιτάξετε στις δίχως όρια αφρο-ασιατικές εισβολές;;

Αν σας έχει μείνει λίγη συνείδηση, θα πρέπει να ντρέπεστε, εσείς, η Ευρωπαϊκή Ένωσή σας (που όλα είναι εκτός από «ένωση»!), η Κομισιόν σας, να βγαίνετε έξω και να λέτε πως οι κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα κατά της Τουρκίας είναι αντιπαραγωγηκές(!!!) και, ως συμπλήρωμα της δικής σας ντροπιαστικής υποταγής, να μας βεβαιώνετε πως η Τουρκία είναι «λενας απ’ τους σημαντικότερους βδρώντες στη Λιβύη»!!

Δηλαδή, τί θέλετε να μας πείτε: ότι είστε τελείως ανίκανοι να παράγετε δημιουργικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας (τόσο ανίκανοι όσο όμως με παχυλές αμοιβές!);

και πως εγκληματικά αφήσατε να γίνει η Τουρκία άρχοντας στη Λιβύη με το ανδρείκελο Σαράτζ που ο άλλος μέγας ανίκανος ΟΗΕ έχει το θράσος να αναγνωρίζει σαν δεύτερη τουρκική κυβέρνηση στην Αφρική, χωρίς καν μια Βουλή(!!) και έναν στρατό από εγκληματίες τζιχαντιστές!

Αλλά τί να περιμένει κανείς απ’ τη κοινοτική υποκρισία που έχετε ανάγει σε «τέχνη»!

Κρίμα που η τραγική γελοιότητα της κοινοτικής «πολιτικής» δεν σκοτώνει: γιατί, αν σκότωνε, ολόκληρη η ΕΕ θα ήταν ένας πεδίο πτωμάτων. Γελάσατε;

Τελικά σας ζητώ να το σκεφθείτε πολύ καλά και να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα πριν ο τουρκικός επεκτατισμός και επιδρομή γίνουν μη αντιστρεπτοί  εις βάρος της ίδιας της ΕΕ,

πριν να εκραγεί μια πολιτικο-στρατιωτικο-δημογραφική κατάσταση την οποία η Τουρκία θέλει να οδηγήσει στα άκρα,

πριν να συμβεί το ανεπανόρθωτο, για το οποίο θα μετανιώσετε, αλλά θα είναι πολύ αργά για να το διορθώσετε, για την Ελλάδα και Κύπρο,  αλλά και, ως αντίκτυπο, για ολόκληρη την ΕΕ!

Ήρθατε στην Ελλάδα, της είπατε τα ωραία σας λόγια, ευχαριστήσατε τον πρωθυπουργό της και μετά πήγατε στην Τουρκία και «καρφώσατε» την Ελλάδα, γίνατε φιλότουρκος και ανθέλληνας, «αμερικανίσατε» και «τουρκίσατε» με τις «ελληνο-τουρκικές συνεργασίες» στο Αιγαίο και αλλού.

Καθόλου σοβαρά πράγματα για τον θεσμικό ρόλο που σας έχει δοθεί!

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

ΥΓ. Εάν θυμάστε – και πρέπει να θυμηθείτε και να επικαιροποιήσετε! – η Ε.Ε. ενέκρινε και δημοσίευσε, με βάση την UNCLOS, την πλήρη περίμετρο της ευρωπαϊκής-κοινοτικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η οποία βεβαίως περιλαμβάνει και την σωστή, ακριβή και νόμιμη ελληνική ΑΟΖ.

  Με ό, τι πράττει όλα αυτά τα τελευταία 20 χρόνια η Τουρκία σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, είναι απλούστατα απαράδεκτο και εγκληματικό να αδρανείτε,

 διότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα πλέον να μην εφαρμόζετε αυτή την ΑΟΖ και στην ανατολική Μεσόγειο, μόνο και μόνο γιατί εσείς, απερίσκεπτα,  συνεχίζετε να θεωρείτε έγκυρο το ότι αυτό δεν συμφέρει στη Τουρκία!!!  

  Από τότε που σας το είχε ζητήσει και εσείς βλακωδώς το είχατε δεχθεί, πολύ νερό  κύλησε κάτω απ’ τις γέφυρες, και η Τουρκία μερίμνησε να τα κάνει όλα άνω-κάτω, κάτω απ’ τα μάτια σας! 

  Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ευνοείτε τη Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας διότι η ίδια η Τουρκία από μόνη της τέθηκε σε κατάσταση αδικίας μετά που λεκιάστηκε από μια ατέλειωτη σειρά εγκλημάτων τα οποία πολύ καλά γνωρίζετε και τα οποία ακυρώνουν οποιαδήποτε ύπαρξη ενδεχόμενου τουρκικού δικαιώματος για κάποια ευνοϊκή μεταχείριση

   Το ξέρετε και το βλέπετε: καμία εύνοια δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε μια Τουρκία που επιμένει να παραβιάζει τα δικαιώματα των άλλων όμορων χωρών προσπαθώντας να τις καταστρέψει!

   Και επιστρέφω στην ΑΟΖ της Ευρώπης. 

   Δεν νομίζετε πως είναι καιρός να ζητήσετε απ’ όλα τα κράτη μέλη να οριοθετήσουν υποχρεωτικά τις ΑΟΖ τους με βάση την UN LOS και τον χάρτη ΑΟΖ που η ίδια η ΕΕ χάραξε και θέσπισε, 

   ανεξάρτητα από την όποια αντίθεση της Τουρκίας, κράτος έξω-ευρωπαϊκό, κράτος πειρατικό, κράτος γκαγκστερικό στα μάτια όλου του κόσμου της γης,

επιβάλλετε

  κράτος  το οποίο, σε αυτή τη μορφή του,  καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με την Ευρώπη,

   και ούτε θα πρέπει να του επιτρέπεται ποτέ να επιβάλλει τις θέσεις του απέναντί της;

   Δεν νομίζετε πως για το ίδιο το συμφέρον της ΕΕ επιβάλλεται όλη η ΕΕ να έχει οριοθετημένη και νομικά  επικυρωμένη την ΑΟΖ της με ό, τι προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας; 

   Και δεν νομίζετε πως όχι μόνο πρέπει να επιβάλλετε εσείς αυτή την ΑΟΖ, αλλά και να την διαφυλάξετε δίνοντας σε κάθε κράτος μέλος το δικαίωμα να την προστατέψει ακόμη και στρατιωτικά, αλληλέγγυα με όλα τα άλλα μέλη;!

   Ή είστε πολύ μικροί, ασήμαντοι, για να κάνετε κάτι τέτοιο; δεν αντέχουν τα κότσια σας;         

Ως τώρα δυστυχώς δείξατε πως διεθνώς είστε ένα τίποτα, κανείς δεν σας υπολογίζει, ακόμη και μια Τουρκία οικονομικά χρεωκοπημένη που ζει με τα λεφτά των άλλων, δεν μπορείτε να τιμωρήσετε για τις προσβολές και ύβρεις που απευθύνει! 

   Για μια φορά, τουλάχιστον, στη ζωή σας, κάντε μια υπέρβαση: θεσπίστε την υποχρεωτική ΑΟΖ σε όλη την Ευρώπη, μα 12 ν.μ. χωρικά ύδατα!! 

  ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑÏΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΟΖ ΚΑΙ 12 ΜΙΛΙΑ

  ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ!!

   Εδώ σε θέλω, Ευρώπη της πεντάρας!

    * Η παρούσα επιστολή έχει σταλεί, σε σχήμα email στον κ. Μπορέλ στις 4.6.2020. Το παρόν κείμενο αποτελείται από ολόκληρο τον βασικό κορμό του email με μερικές προσθήκες σχετικές με τα τελαυταία γεγονότα/εξελίξεις στα ελληνο-τουρκικά.   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube