Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ 9 Ιουλίου 2020

Αναβολή και όχι ακύρωση της επίσκεψης Ν. Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αναβολή και όχι ακύρωση της επίσκεψης Ν. Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν σημερινά ανυπόστατα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακυρώθηκε λόγω δυσαρέσκειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επειδή φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, έχουν κατακρίνει… πτυχές της πολιτικής του.

Με πηχυαίους τίτλους του στυλ “Έκλεισαν την πόρτα στον Παναγιωτόπουλο”, λαμβάνει χώρα μια προσπάθεια υποβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ειδικά σε μια περίοδο που αυτές βρίσκονται στην καλύτερη φάση των τελευταίων δεκαετιών.

Τα περί “πόρτας” είναι φυσικά ανυπόστατες φήμες, γραμμένες για λόγους κλικοθηρίας, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διότι η επίσκεψη Παναγιωτόπουλου, έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Μαρκ Έσπερ, ουσιαστικά αναβλήθηκε, και δεν ακυρώθηκε .

Προς επίρρωση των ανωτέρω, η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, απάντησε μέσω Twitter:

Ο υπουργός Άμυνας Έσπερ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Αμερικανικό Κογκρέσο ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον υπουργό Παναγιωτόπουλο στις ΗΠΑ μόλις μπορέσει να ταξιδέψει. Αναφορές στον τύπο που υποδηλώνουν ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε λόγω του επιπέδου των προγραμματισμένων ραντεβού, με τις σχέσεις της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή ότι είχαν προγραμματιστεί μόνο διαδικτυακές συναντήσεις είναι εντελώς ψευδείς.

www.ptisidiastima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube