Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 8 Ιουλίου 2020

Αμερικανικά αεροπλανοφόρα κάνουν ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Αμερικανικά αεροπλανοφόρα κάνουν ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας
Στρατιωτικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ γίνονται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη (07/07, τοπική ώρα).

Δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας προκειμένου να υποστηρίξουν τον ελεύθερο διάπλου, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος Μάικλ Ρόβενολτ ανέφερε, την Τρίτη (07/07, τοπική ώρα), το εξής:

«Η συνεργασία μαζί με μια άλλη Μοίρα παρέχει προηγμένες ευκαιρίες ώστε να υπάρξει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και να αυξηθεί η ετοιμότητα μάχης».

Επισημάνθηκε ότι στις σχετικές στρατιωτικές ασκήσεις λαμβάνουν μέρος τα αεροπλανοφόρα «USS Nimitz» και «USS Ronald Reagan».

Ακόμα, στην ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διευκρινίζεται:

«Ολοκληρωμένες επιχειρήσεις περιελάμβαναν ασκήσεις άμυνας αεροσκαφών, ασκήσεις τακτικών ελιγμών, προσομοιωμένα σενάρια θαλάσσιας επίθεσης μεγάλης εμβέλειας και συντονισμένες αεροπορικές και επιφανειακές ασκήσεις για τη διατήρηση της ετοιμότητας μάχης και της θαλάσσιας υπεροχής».

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube