REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 16 Ιουλίου 2020

«Al Arabiya»: Η Τουρκία έχει στείλει περισσότερους από 13.000 μισθοφόρους στη Λιβύη

«Al Arabiya»: Η Τουρκία έχει στείλει περισσότερους από 13.000 μισθοφόρους στη Λιβύη

Η Τουρκία έχει στείλει τουλάχιστον 13.000 μισθοφόρους διαφόρων εθνικοτήτων στη Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό του Φαγέζ αλ Σαράζ.

Όπως υποστηρίζει το «Al Arabiya», μεταξύ των ξένων μαχητών συγκαταλέγονται 1.400 Τυνήσιοι, οι οποίοι ήταν μέλη εξστρεμιστικών οργανώσεων στο Χαλέπι και την Ιντλίμπ, στη Συρία. Πριν βρεθούν στη Λιβύη, οι Τυνήσιοι μεταφέρθηκαν στο Γκαζιαντέπ και την Κωνσταντινούπολη. Άλλοι μισθοφόροι προέρχονται από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Σουδάν, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Η μεταφορά των μισθοφόρων από την Τουρκία στη Λιβύη γίνεται σε παρτίδες. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα έφτασαν στη Μισράτα με δύο πτήσεις συνολικά 482 ξένοι μαχητές, ενώ η ενίσχυση των δυνάμεων του Σαράζ μέσω Τουρκίας συνεχίζεται, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε πρόταση εκεχειρίας τη Δευτέρα.

Η Λιβύη έχει βυθιστεί στη βία ύστερα από την πτώση και δολοφονία του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι το 2011. Αλλά από το 2019 η μάχη μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έχει κλιμακωθεί και η διεθνής εμπλοκή έχει εντατικοποιηθεί.

www.ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube