Weather Icon

Αγία Σοφία: Θα την ανοίξουμε για προσευχή στις 24 Ιουλίου, είπε ο Ερντογάν

Αγία Σοφία: Θα την ανοίξουμε για προσευχή στις 24 Ιουλίου, είπε ο Ερντογάν

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για λατρεία την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, μαζί με την προσευχή της Παρασκευής» είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο διάγγελμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία για προσευχή την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, μαζί με την προσευχή της Παρασκευής» είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο διάγγελμα για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε, πως όπως σε όλα τα τζαμιά της χώρας, οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον εισιτήριο, όπως ίσχυε όταν ήταν μουσείο.

«Όταν έρθουν οι επισκέπτες θα δουν ότι δεν ισχύουν οι φήμες και πως διατηρούμε όλη την πολιτιστική κληρονομιά του μνημείου» διαβεβαίωσε και υπογράμμισε πως «η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, η Αγία Σοφία θα συνεχίσει να τους αγκαλιάζει όλους με το νέο της καθεστώς, το οποίο είναι πολύ πιο ειλικρινές και πολύ πιο πρωτότυπο».

Χαρακτήρισε, δε, την Αγιά Σοφιά ως το «μαργαριτάρι της Κωνσταντινούπολης» και συνέστησε στους πολίτες να μην βιαστούν να την επισκεφθούν πριν ανοίξει τις πόρτες της.

«Καλώ όλους να σεβαστούν την απόφαση της Αγίας Σοφίας που λαμβάνεται από τα δικαστικά και εκτελεστικά όργανα της χώρας μας» τόνισε σε άλλο σημείο.

Μάλιστα, όσοι ώρα το τούρκος πρόεδρος μιλούσε, έξω από την Αγία Σοφία εκατοντάδες μουσουλμάνοι προσεύχονταν. 

Υπενθυμίζεται ότι το διάγγελμα Ερτνογάν ξεκίνησε ακριβώς στις 20:53, μια ώρα που μόνο τυχαία δεν είναι, αφού συμβολίζει το έτος 2053 και την συμπλήρωση 600 ετών από την την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

in.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube