Weather Icon

Αυστριακή υπουργός: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την Αγία Σοφία για πολιτικούς σκοπούς

Αυστριακή υπουργός: Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την Αγία Σοφία για πολιτικούς σκοπούς

H υπουργός Ενσωμάτωσης της Αυστρίας Σουζάνε Ράαμπ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι εκμεταλλεύεται την Αγία Σοφία μετατρέποντάς τη σε τζαμί για πολιτικούς λόγους

Βαριές κατηγορίες κατά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει η υπουργός Ενσωμάτωσης της Αυστρίας Σουζάνε Ράαμπ.

«Το ότι ο πρόεδρος Ερντογάν εκμεταλλεύεται τώρα την Αγία Σοφία για τους πολιτικούς σκοπούς του και την μετατρέπει σε τζαμί, δείχνει ξεκάθαρα ότι εδώ δεν βρίσκεται στο προσκήνιο η θρησκεία αλλά μία διχαστική πολιτική ιδεολογία» καταγγέλλει σε δηλώσεις της που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η ίδια προσθέτει πως η Αγία Σοφία ήταν ανοικτή για χρόνια ως μουσείο και αποτελούσε ένα σημαντικό και όμορφο σύμβολο για την ειρηνική συνύπαρξη.

Ως «νεότερο κρίκο σε μία αλυσίδα προκλήσεων» είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ είχε τονίσει πως η ΕΕ πρέπει να ασκεί απέναντι στην Τουρκία”μία ισχυρή πολιτική και να μιλά μία σαφή γλώσσα ενώ είχε ζητήσει εκ νέου την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ‘Αγκυρα.

«Και εδώ η ΕΕ θα έπρεπε να κάνει μία σαφή τομή και να δηλώσει πως όλα αυτά δεν είναι πλέον επιτρεπτά και σωστά» είχε αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως μία νέα διπλωματική ένταση μεταξύ Βιέννης και ‘Αγκυρας, προέκυψε πρόσφατα εξαιτίας βίαιων συγκρούσεων στην αυστριακή πρωτεύουσα ανάμεσα σε Κούρδους και αριστερούς διαδηλωτές από την μία πλευρά και σε Τούρκους ακραίους εθνικιστικούς και ακροδεξιούς αντιδιαδηλωτές από την άλλη πλευρά, κατά τις οποίες υπήρξαν τραυματίες, συλλήψεις και υλικές ζημίες.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube