Weather Icon
Ελλάδα 8 Ιουλίου 2020

Ακούνε εκεί, στο Υπουργείο Πολιτισμού

Ακούνε εκεί, στο Υπουργείο Πολιτισμού
Θέλω τη γνώμη σας, φίλοι και συναγωνιστές. Στη φωτογραφία είναι η πρόταση για το φωτισμό της Ροτόντας Θεσσαλονίκης, όπου, όπως βλέπετε, πρότεινα ο μιναρές του 1590 (καλά, 360 μιναρέδες είχε η Θεσσαλονίκη, αυτόν βρήκαν να κρατήσουν;) να φωτιστεί με λευκό φως διαφορετικής απόχρωσης από τη Ροτόντα, για να μην μπερδεύεται ο Επισκέπτης και νομίζει ότι ένα Ρωμαϊκό Μνημείο που λειτούργησε επί 1100 χρόνια σαν χριστιανικός ναός, είναι μουσουλμανικό τέμενος.
Σε αυτό συνηγορεί και το υλικό του μιναρέ που είναι πιο ψυχρό και διαφορετικό από αυτό της Ροτόντας.
Όμως, όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια ομάδα αρχαιολόγων και πολιτικών που θέλει να εξαφανίσει το Χριστιανικό παρελθόν του μνημείου με λυσσαλέα πολεμική σε όποιον τόλμησε να τονίσει το γεγονός και επιμένει ο φωτισμός να είναι ομοιόμορφος, αντιμετωπίζοντας τον κατά 1200 χρόνια νεότερο μιναρέ σαν αναπόσπαστο τμήμα του.
Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να το πολεμήσω με νύχια και με δόντια το θέμα, στο ΚΑΣ και ελπίζω να μπορέσω να τους πείσω για τη λογική μου.
Εσείς τι λέτε γι αυτά όλα; Θα μου πείτε “σιγά τη λεπτομέρεια”, αλλά κάποιες φορές οι λεπτομέρειες κάνουν την τεράστια διαφορά.
Ακούνε, εκεί, στο Υπ.Πο.Α;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube