Weather Icon
ΗΠΑ 21 Ιουνίου 2020

Υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς ο Έλληνας ήρωας, Άλεκ Σκαρλάτος

Υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς ο Έλληνας ήρωας, Άλεκ Σκαρλάτος

Με την πολιτική αναμένεται να ασχοληθεί ο Άλεκ Σκαρλάτος, ο οποίος τον Αύγουστο του 2015 έγινε ήρωας παγκοσμίως μαζί με δύο παιδικούς του φίλους.

Επιμέλεια: ΧΑΚ

Ο ελληνικής καταγωγής, βετεράνος πλέον, πεζοναύτης, ταξίδευε με αμαξοστοιχία με προορισμό το Παρίσι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αφόπλισε 26χρονο Μαροκινό τρομοκράτη, ο οποίος ήτνα έτοιμος να σπείρει το θάνατο. Στους τρεις φίλους απονεμήθηκε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τη γαλλική κυβέρνηση, ενώ προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο, όπου ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξήρε τη γενναιότητά τους, ενώ ο Κλιντ Ίστγουντ μετέφερε την ιστορία τους στη μεγάλη οθόνη.

Ο Σκαρλάτος παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News, όπου μίλησε για την πρόθεσή του να κατέβει στην πολιτική και ανέλυσε το σχέδιό του για την ανατροπή του Πίτερ ντε Φάσιο, ο οποίος εκπροσωπεί τον 4ο τομέα του Όρεγκον στη βουλή των αντιπροσώπων.

Τί σε έκανε να ασχοληθείς με την πολιτική;

«Είναι μεγάλη ιστορία. Γνώρισα τον γερουσιαστή της Πολιτείας μου σε μία πτήση για την Ουάσινγκτον. Αρχίσαμε να μιλούμε για την πολιτική. Συμφωνήσαμε σχεδόν σε όλα. Με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με την πολιτική και να υπηρετώ από ένα ρόλο που πιστεύω. Έκανα μία έρευνα για ό,τι έγινε στον τομέα κάτω από τη διοίκηση του Πίτερ ντε Φάσιο (των Δημοκρατικών). Νευρίασα. Είμαστε ο τέταρτος τομέας του Κογκρέσου στο Όρεγκον. Αυτό ακριβώς θέλω να αλλάξω».

Πως σκοπεύεις να νικήσεις τον Πίτερ ντε Φάσιο. Είναι σε αυτήν την θέση πάνω από 30 χρόνια (σ.σ.από το 1987). Ποιό είναι το σχέδιό σου;

«Εκπροσωπεί επίσης την Πράσινη Νέα Συμφωνία (Green New Deal – είναι μία έκθεση η οποία συντάχθηκε στις 21 Ιουλίου 2008 και περιγράφει μία σειρά πολιτικών προτάσεων για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, η χρηματοοικονομική κρίση και το ). Δεν εκπροσωπεί πλέον τον 4ο τομέα του Όρεγκον. Το μόνο που έχουμε είναι να εκπροσωπήσουμε τον κόσμο και να του δώσουμε προοπτική, κάτι που οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτό. Χρειαζόμαστε περισσότερο πολιτικό συμβιβασμό σε αυτήν τη χώρα. Πιστεύω ότι οι αριστεροί και οι δεξιοί έχουν χωριστεί ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για τους ανθρώπους που είναι στη μέση. Αυτό σχεδιάζουμε να κάνουμε».

Τί είναι σημαντικό στο Όρεγκον;

«Το Τίμπερ (περιοχή του Όρεγκον) είναι σημαντικό για την οικονομία μας μέσα από τη φορολογία. Από τότε που ανέλαβε ο ντε Φάσιο έχουμε ανεργία και αυξήθηκε το ποσοστών των ανθρώπων που είναι άστεγοι. Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τη συγκομιδή δένδρων (Το Όρεγκον είναι ο κορυφαίος παραγωγός ξυλείας)».

Ο Αλέξανδρος Σκαρλάτος κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. μπορεί να μη μιλάει ελληνικά, γνωρίζει ωστόσο τα πάντα γύρω από την Ελλάδα και το «μακρύ ταξίδι του παππού Σωκράτη από την Ελλάδα στη μακρινή Αμερική». «Είμαι πολύ, πολύ περήφανος που η Ελλάδα αποτελεί μέρος της κληρονομιάς μου και αγαπώ πολύ τους Ελληνες. Κι όσον αφορά στα προβλήματά της, εύχομαι στην Ελλάδα τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου…», είχε δηλώσει στο Πρώτο Θέμα τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube