Weather Icon
Τουρκία , Τουρκία , Τύπος 21 Ιουνίου 2020

ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ: Η τηλεθέαση βυθίζεται, οι «πελάτες» πληρώνουν!

ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ: Η τηλεθέαση βυθίζεται, οι «πελάτες» πληρώνουν!

OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 15-19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Την εβδομάδα 15-19 Ιουνίου 2020 η τηλεθέαση των τουρκοσειρών της ελληνικής τηλεόρασης κατέρρευσε καταλαμβάνοντας, καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδος, τις τελευταίες θέσεις μεταξύ όλων των εκπομπών των διαφόρων καναλιών, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του ηλεκτρονικού τύπου για τις διάφορες ζώνες τηλεθέασης (https://www.youweekly.gr/article/tiletheasi).

Παρ΄ όλα αυτά, οι σταθεροί «πελάτες» των τουρκοσειρών, δεν σταμάτησαν τις διαφημιστικές «χορηγίες» με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το ασυνήθιστο φαινόμενο γιγαντιαίες πολυεθνικές, να διαφημίζονται παρέα με δίλεπτες τηλεπωλήσεις έξυπνων τηγανιών και μπαστουνιών, εισαγόμενων φίλτρων, οξύμετρων και διαφόρων άλλων προϊόντων.

Το ΙΗΑ έχει κάνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις σε εταιρίες που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και ΣΚΑΙ, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση, ακόμα και όταν έχουν υψηλή τηλεθέαση.

Η έκκληση του ΙΗΑ αφορά την επίδειξη στοιχειώδους αντίδρασης απέναντι στην κανιβαλική συμπεριφορά των νέο-οθωμανών που ελέγχουν την εξουσία στην γειτονική Τουρκία και την απαξίωση της συστηματικής προπαγάνδας που κάνουν στην Ελλάδα μέσα από τις τουρκικές σειρές.

Τώρα μάλιστα που η τηλεθέαση και των τριών τουρκικών σειρών οι οποίες προβάλλονται από την ελληνική τηλεόραση βρίσκεται στο βάθος της σχετικής κατάταξης, η επιμονή σημαντικών εταιριών να διαφημίζονται σε αυτές, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Την εβδομάδα 15-19 Ιουνίου 2020, παρ΄ όλο που η τηλεθέαση όλων των τουρκικών σειρών στην ελληνική τηλεόραση βυθίστηκε, εκατόν δέκα έξη εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 425 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις προπαγανδιστικές, τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Από τις 116 εταιρίες, περισσότερες από τις μισές (62 επιχειρήσεις) «συμμετείχαν» με ένα ή δύο διαφημιστικά μηνύματα, ενώ μόνο πέντε επιχειρήσεις (οι «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδες) κάλυψαν το 28% περίπου των διαφημίσεων ολόκληρης της εβδομάδος.

Δύο από τους «Χρυσούς Χορηγούς» της εβδομάδος είναι και πάλι οι γιγαντιαίες πολυεθνικές Unilever και Procter & Gamble με 71 διαφημιστικά μηνύματα ή το 17% των συνολικών διαφημίσεων όλων των τουρκικών σειρών ολόκληρης της εβδομάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συντριπτικό ποσοστό όλων των διαφημίσεων της Procter & Gamble για τις τουρκοσειρές κατευθύνεται στον ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γιγαντιαίες πολυεθνικές καταδικάστηκαν το 2011 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού  για πρακτικές χειραγώγησης των τιμών σε απορρυπαντικά προϊόντα σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, πληρώνοντας πρόστιμα ύψους 211.200.000 Ευρώ η Procter & Gamble και 104.000.000 Ευρώ η Unilever.

Οι υπόλοιποι «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδος 15-19 Ιουνίου 2020, είναι η «Καραμολέγκος», η Mylan (Generics Pharma Hellas) και η εταιρία τυχερών παιχνιδιών Novibet  με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης: 

.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Η καθημερινή πανελλήνια μετάδοση, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΤΑΡ και ΣΚΑΙ της τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος», ειδικά στις μέρες μας που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια απροκάλυπτη και εξοργιστικά επιθετική Τουρκία, αποτελεί ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο.

Η τουρκική προπαγάνδα, μέσα από τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται σε κάθε ελληνικό σπίτι, διεισδύει στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών με διακηρυγμένο από τους Τούρκους στόχο την δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, με την συστηματική καλλιέργεια μιας ανύπαρκτης μεν, ιδανικής δε εικόνας της Τουρκίας σαν μια μεγάλη, πλούσια και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια κοινωνία που έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία.

H τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» συμπληρώνεται με την διαρκή επίδειξη πλούτου και χλιδής (πολυτελή σπίτια, πισίνες, γιοτ, ακριβά αυτοκίνητα κ.α.π.) τα οποία δεν απολαμβάνει ούτε το 1% του τουρκικού πληθυσμού.

Μπροστά στην ακραία επιθετικότητα της σημερινής Τουρκίας, η εφαρμογή του συνθήματος «Ακούμε Τούρκικα; Αλλάζουμε κανάλι» εφαρμόζεται πλέον στην πράξη από ολοένα και περισσότερους ευαισθητοποιημένους Έλληνες, οδηγώντας την τηλεθέαση των τουρκοσειρών στις τελευταίες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές-βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης για την εβδομάδα 15 έως και 19 Ιουνίου 2020:

.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

συνεχίζεται…

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
[email protected]

Πηγή: International Hellenic Association

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube