REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία κατηγορεί ΗΠΑ ότι έδωσαν 21 εκατ. ευρώ στους Κούρδους της Συρίας για να παρακάμψουν τις κυρώσεις

Τουρκία κατηγορεί ΗΠΑ ότι έδωσαν 21 εκατ. ευρώ στους Κούρδους της Συρίας για να παρακάμψουν τις κυρώσεις

Οι αμερικανικές αρχές παρείχαν στους Σύρους Κούρδους του YPG, αλλά και στους αντάρτες του PKK, 21 εκατομμύρια δολάρια, ως στήριξη μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ουάσιγκτον σχετικά με τον νόμο του Καίσαρα, ο οποίος πρόκειται να επιφέρει κυρώσεις στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ και τους υποστηρικτές του, ανέφερε την Παρασκευή, το πρακτορείο Anadolu.

Η υποστήριξη εκατομμυρίων δολαρίων -που παραδόθηκε μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη ισχύος του νόμου του Καίσαρα την περασμένη εβδομάδα- από τις ΗΠΑ για τις δύο οργανώσεις των Κούρδων, τις οποίες η Τουρκία τις έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές ομάδες, προορίζεται για να τις βοηθήσει να παρακάμψουν τον νέο νόμο. Έκτοτε σύμφωνα με το Anadolu, έχουν αυξηθεί οι μισθοί των ανταρτών κατά 150%.

Πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο ανέφεραν ότι αυτή η υποστήριξη δεν ήταν μια εφάπαξ ρύθμιση, αλλά θα επαναλαμβανόταν αν ήταν απαραίτητο στο μέλλον.

Ο νόμος του Καίσαρα τιμωρεί, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, οποιαδήποτε εταιρεία συνεργάζεται με τον Άσαντ και πήρε το όνομά του από έναν στρατιωτικό εγκληματολογικό φωτογράφο με τον κωδικό “Καίσαρα”, ο οποίος διέρρευσε φωτογραφίες ανθρώπων που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στις φυλακές του Άσαντ το 2014. Η πράξη τέθηκε σε ισχύ από τις 17 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, συνταγματάρχης Myles Caggins, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έδωσαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και των δαπανών για την υγεία.

Οι προμήθειες, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο στάλθηκαν στις περιοχές Χασάκα και Σαντάντι, στη βόρεια Συρία που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube