Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ρωσία 22 Ιουνίου 2020

Το βρετανικό πολεμικό Ναυτικό παρακολούθησε «στενά» ρωσικό πολεμικό πλοίο

Το βρετανικό πολεμικό Ναυτικό παρακολούθησε «στενά» ρωσικό πολεμικό πλοίο

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι κατέγραψε την παρουσία ρωσικού πολεμικού πλοίου κατά τη διάρκεια του περάσματος του μέσω βρετανικού καναλιού.

Το ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή ότι είχε στείλει ένα πολεμικό πλοίο και ένα περιπολικό πλοίο για να παρακολουθήσουν ένα ρωσικό πλοίο καθώς περνούσε από το αγγλικό κανάλι. 

«Το HMS Westminster με έδρα το Πόρτσμουθ, μαζί με το περιπολικό πλοίο HMS Tyne, παρακολούθησαν το πέρασμα του ρωσικού πολεμικού πλοίου Αντιναύαρχου Κουλακόφ καθώς διερχόταν μέσω του αγγλικού καναλιού» ανέφερε το δελτίο τύπου.

Οι Βρετανοί δεν ανακάλυψαν κάτι μεμπτό στη διέλευσή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Αντιναύαρχος Κουλακόφ συμπεριφέρθηκε με ασφαλή και επαγγελματικό τρόπο καθ’ όλη τη διάρκεια της διέλευσης».

Η παρακολούθηση πραγματοποιήθηκε με χρήση ραντάρ, κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube