Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 9 Ιουνίου 2020

Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στέλνει φρεγάτα με κατευθυνόμενους πυραύλους στα χωρικά ύδατα της Λιβύης

Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στέλνει φρεγάτα με κατευθυνόμενους πυραύλους στα χωρικά ύδατα της Λιβύης

ΑΓΚΥΡΑ -Πριν από λίγες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να στείλει φρεγάτα 3rd class στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, σύμφωνα με Τουρκικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο στόχος της αποστολής είναι η παροχή υποστήριξης στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας GNA, η οποία σύμφωνα με δηλώσεις ετοιμάζεται να διεξάγει επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης της Σίρτης, η οποία φυλάσσεται από τις δυνάμεις του Haftar.

Μία φρεγάτα G class βρίσκεται ήδη εκ μέρους του Τουρκικού Ναυτικού στα Λιβυκά ύδατα. Αποτελούν πλήρως εκσυγχρονισμένες εκδοχές της  ex-Oliver Hazard Perry-class φρεγάτας με κατευθυνόμενους πυραύλους του Αμερικανικού Ναυτικού και προσφέρουν μεγάλο εύρος ικανοτήτων αεράμυνας αλλά και βλημάτων πάσης φύσεως ναυτικού πολέμου.

Η φρεγάτα είναι εφοδιασμένη με RIM-66E-5 πυραύλους μέσου βεληνεκούς επαφανείας-αέρος. 

Σχόλιο: Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει βάλει και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο βλήμα, κατά την διάρκεια του Λιβυκού Εμφυλίου. Η παρουσία τέτοιων φρεγατών με τις συγκεκριμένες ικανότητες αεράμυνας εκ της θαλάσσης έρχεται σίγουρα ως αντισταθμιστικό των λευκορωσικής προελεύσεως MiG-29 τα οποία υπηρετούν στο πλευρό του Haftar. Μένει να δούμε αν θα υπάρχουν τα απαραίτητα ναυτικά ραντάρ αναγνώρισης και στοχοποίησης των MiG-29. 

Σε περίπτωση που η Αίγυπτος εν της πράγμασι ενεργοποιήσει το Σύμφωνο Άμυνας των Αραβικών Κρατών με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην περιοχή, μία πιθανή κίνηση από τουρκικής πλευράς θα ήταν ο εφοδιασμός της βάσης Al-Watiya με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία συνδυασμό με τις ναυτικές ικανότητες που έχει αναπτύξει η Τουρκία στην περιοχή, θα έθεταν τo βόρειο τμήμα της Λιβύης υπό de facto τουρκική στρατιωτική επιτήρηση.

Μετάφραση-Σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: Bulgarianmilitary.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube